BYGG

Singapores nye flyplassterminal minner mer om en botanisk hage enn en avgangshall

Åpner i 2019.

For å forsvare kåringen som verdens beste flyplass jobbes det med utviklingen av en helt ny flyplassterminal, som minner mer om en botanisk hage enn en avgangshall, på Changi International Airport i Singapore.
For å forsvare kåringen som verdens beste flyplass jobbes det med utviklingen av en helt ny flyplassterminal, som minner mer om en botanisk hage enn en avgangshall, på Changi International Airport i Singapore. Bilde: Changi Airport Group
8. aug. 2017 - 19:00

I vår ble det klart at Singapores Changi-flyplass kåret til verdens beste flyplass.

Det er femte gang Changi topper listen, og nå jobbes det på spreng med tiltak som skal gjøre at flyplassen skal beholde verdensrekorden, også i fremtiden.

Hovedelementet er en ny terminal, som har fått navnet Jewel. 

En enorm hage

Den nye terminalen skiller seg fra alt man har sett på en flyplass tidligere. 

På hjemmesidene til flyplassen kan man lese at den bestå av ti etasjer, derav halvparten befinner seg under bakken. Og at etasjene vil bestå av både et hotell, restauranter, kafeer og butikker. 

Men det er ikke det som gjør terminalen så spesiell. 

Innendørsfossen inne i terminalen skal, ifølge flyplassen, være den største av sin sort. <i>Foto:  Changi Airport Group</i>
Innendørsfossen inne i terminalen skal, ifølge flyplassen, være den største av sin sort. Foto:  Changi Airport Group

Illustrasjonene som er sluppet på flyplassens hjemmeside viser nemlig at hele terminalen likner mer på en botanisk hage enn en avgangshall. Med både trær, planter, blomster og ikke minst en enorm innendørs foss. 

Det skriver independent.co.uk.

Store ambisjoner 

Både fossen og de flotte hagene inne i terminalen koster sitt, så når terminalen åpner i 2019 er det estimert at den vil ha kostet 1,7 milliarder dollar, tilsvarende drøye 9,8 milliarder kroner. 

Terminalen skal, med sine 1,4 millioner kvadratmeter, binde sammen terminal 1, 2 og 3 på flyplassen. Samt avlaste terminal 1 som i dag har 28 millioner reisende hver år. 

Allerede mot midten av 2020 planlegges det likevel en ytterligere terminal ved flyplassen, som skal kunne ta unna hele 50 millioner reisende årlig. 

Terminalen vil etter planen bli verdens største flyplassterminal.

Ved å bygge den nye terminalen håper flyplassen på å beholde tittelens om verdens beste flyplass. <i>Foto:  Changi Airport Group</i>
Ved å bygge den nye terminalen håper flyplassen på å beholde tittelens om verdens beste flyplass. Foto:  Changi Airport Group
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.