INDUSTRI

Silisium-konkurrenten: Denne halvlederen kan gi elbiler lengre kjørelengde og mer kraft fra solcellene

Silisiumkarbid har rett og slett bedre ledningsevne enn silisium.

Satser hardt:Bosch vil utvide produksjonen av silisiumkarbid kraftelektronikk. Selskapet har sin største omsetning i bilindustrien. Selv om veldig mye er basert på fossilbiler, har de allerede stor aktivitet innen elbilmarkedet. Og de har skjønner bedre enn de fleste at SiC vil spille en stor rolle her.
Satser hardt:Bosch vil utvide produksjonen av silisiumkarbid kraftelektronikk. Selskapet har sin største omsetning i bilindustrien. Selv om veldig mye er basert på fossilbiler, har de allerede stor aktivitet innen elbilmarkedet. Og de har skjønner bedre enn de fleste at SiC vil spille en stor rolle her.Foto: Bosch
29. apr. 2020 - 14:07

Silisiumkarbid er på ingen måte et nytt materiale. Det har stor hardhet og brukes som slipemiddel. Men nå er racet i gang for å utnytte det til kraftelektronikk og øke virkningsgraden når strøm skal konverteres betydelig.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.