OFFSHORE

Sikkerheten for dårlig

FRYKTER LEKKASJER: OD anser at behovet for tiltak for å hindre gasslekkasjoer er stort. Dette vil redusere faren for store ulykker, særlig på eldre felt, her representert ved Statfjord A. FOTO: ØYVIND HAGEN/STATOIL
FRYKTER LEKKASJER: OD anser at behovet for tiltak for å hindre gasslekkasjoer er stort. Dette vil redusere faren for store ulykker, særlig på eldre felt, her representert ved Statfjord A. FOTO: ØYVIND HAGEN/STATOIL Bilde: ØYVIND HAGEN/STATOIL

Direktør i oljedirektoratet Magne Ognedal er kritisk til helse, miljø og sikkerhetsoppfølgingen hos operatørene på norsk sokkel.

- Det er en uttalt ambisjon for norsk oljeindustri at den skal være best i verden på helse, miljø og sikkerhet. Sett fra ODs ståsted bruker næringen utsagnet uten å følge det opp i praksis, sier han i en pressemelding.

Norsk oljenæring skryter av at de er verdensledende innen HMS. Ognedal er skeptisk til denne påstanden. Han påpeker at norsk sokkel ikke skiller seg spesielt positivt ut i internasjonale statistikker over ulykker og andre uønskede hendelser.

Finn gode argumenter

Ognedal oppfordrer næringen til å forklare hvorfor Norge skal være ledende innen HMS.

- Et sett med viktige argumenter kan bidra til et løft i HMS-nivået på sokkelen, sier Ognedal.

Oppfordringen skyldes at OD ønsker at næringen skal få et langsiktig perspektiv på HMS utviklingen. Oljenæringen må forstå at slikt arbeid lønner seg. OD er av den formening at alt for mange har et for kortsiktig perspektiv og først og fremst er opptatt av kostnadene ved intensivert HMS arbeid.

OD utfordrer industrien til å komme opp med tre-fire vektige argumenter for hvorfor det er viktig å være nummer en innen helse, miljø og sikkerhet. OD mener at dette vil være et godt grunnlag til å starte nødvendige forbedringsprosesser.

- Erfaringene viser at ulykker og skader er fryktelig kostbare - både for dem som berøres direkte og for selskap og samfunn for øvrig, presiserer Ognedal.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.