KARRIERE

Siemens trenger 500 nye hoder

Truls Tunmo
6. nov. 2006 - 11:59

Det tyske gigantkonsernet som er representert i over 190 land, har syv divisjoner i Norge.

– Blant disse syv er det spesielt to divisjoner med stort behov for ingeniører – Energy & Automation (E&A) og Oil and Gas (O&G). Her er det i dag henholdsvis 20 og 8-10 ledige tekniske stillinger/ingeniørstillinger, sier informasjonssjef Peter Hagen i Siemens.

– Hva kan Siemens friste nye ingeniører med?

– Vi har veldig gode utvekslingsmuligheter med opphold i de landene hvor Siemens har virksomheter. Det dreier seg om opphold fra et halvt til fire års varighet, noe vi oppfordrer de ansatte til å benytte seg av. Dels for å bygge opp en større kontaktflate og dels for å utvide den faglige kompetansen, sier Hagen.Traineeprogram

For øvrig gjennomfører Siemens et toårig traineeprogram hvor kandidatene blant annet sendes til et opphold hos Siemens AGs hovedkontor i München.

– Vi søker etter bachelor- eller masterkandidater innen teknologi eller økonomi til traineeprogrammet, sier Hagen.

For to år siden var Espen Haugan ferdig utdannet sivilingeniør i elektrisk energiteknikk ved NTNU. Nå jobber 27-åringen fra Stokke i Vestfold hos Siemens i Trondheim, og trives godt.

– Det beste er at jeg får utnyttet det jeg lærte på skolen i jobbsammenheng. Jeg opplever problemstillinger i jobben som jeg var innom i studietiden, og jeg føler at jobben i Siemens er en videreføring av utdanningen jeg har tatt, sier Haugan.

– Hvorfor begynte du i Siemens?

– De hadde en veldig interessant jobbutlysning der mange av områdene jeg hadde vært innom i studiet, var listet opp. For bare to år siden var det ganske vanskelig å få jobb som ingeniør, i motsetning til nå som det er kjempelett. Jeg var veldig heldig som fikk denne jobben.

– Er du med på traineeprogrammet?

– Nei, jeg kom inn i en etablert, fast stilling fordi en ingeniør hadde sluttet. Jeg har ikke savnet å ha en definert traineestilling fordi jeg hele tiden har vært omgitt av folk som har hjulpet meg tilstrekkelig. Men jeg kan tenke meg en utvekslingsperiode, helst i et land som er langt fremme teknologisk. Da er forutsetningene gode for å lære nye ting, sier Espen Haugan, og legger til at prosesstyring og design av kraftelektronikk fenger mest.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.