SAMFERDSEL

Siemens får ikke innsyn i kontrakten for Oslo-trikkene

Har trukket saken - prosessen går videre.

Sporveien har valgt spanske CAF som leverandør av 87 nye trikker. Trikkene vil ha en kapasitet på 221 personer.
Sporveien har valgt spanske CAF som leverandør av 87 nye trikker. Trikkene vil ha en kapasitet på 221 personer. Foto: CAF/Oslo Sporveier
20. sep. 2018 - 07:34
Sporveien kan fortsette arbeidet med å skaffe nye trikker til Oslo etter at Oslo byfogdembete har nektet å gi Siemens innsyn i taushetsbelagt informasjon.
 

Siemens tapte i anbudskonkurransen som Sporveien hadde utlyst i forbindelse med anskaffelse av 87 nye trikker som skal være på plass i løpet av 2024.

Det ble det spanske selskapet Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA (CAF) som fikk kontrakten 11. juni, men Siemens leverte inn en midlertidig forføyning til Oslo byfogdembete 26. juni for å stoppe signeringen av avtalen.

Selskapet krevde innsyn i kontrakten og dokumenter fra forhandlingene med CAF, men retten avviste kravet i august og ga Sporveien medhold.

Siemens har nå trukket saken, og dermed kan anskaffelsesprosessen gå videre.

– Vi er glade for at retten er enig i de vurderingene vi har gjort og ser fram til å fortsette samarbeidet med CAF, sier ansvarlig for trikkeanskaffelsen i Sporveien, Marianne Vik, i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.