BYGG

Sidebytte for Kleppa og Navarsete

FRA BYGG TIL ANLEGG: Magnhild Meltveit Kleppa vil gjøre landet mindre som samferdselsminister, og vil jobbe hardt for å få oppfylt NTP.
FRA BYGG TIL ANLEGG: Magnhild Meltveit Kleppa vil gjøre landet mindre som samferdselsminister, og vil jobbe hardt for å få oppfylt NTP. Bilde: Mona Strande

– Dette blir jo veldig spennende. Det er kort vei fra bygg til anlegg, og det er klart at mine hovedoppgaver nå blir å gjøre landet mindre, tryggere og mer miljøvennlig, sier Magnhild Meltveit Kleppa til Teknisk Ukeblad, etter at statsminister Jens Stoltenberg i dag presenterte sin nye regjering på slottsplassen.

Til punkt og prikke

Kleppa vil ikke utpeke noe hovedsatsingsområde når hun nå tar over som samferdselsminister, men vil jobbe for at Nasjonal transportplan (NTP) blir oppfylt:

– Jeg er glad for NTP, som har lagt veldig viktige føringer både på vei og bane, så nå kan vi få til begge deler. Nasjonal transportplan skal følges opp til punkt og prikke, sier Kleppa.

– Vil guffe på

Liv Signe Navarsete går motsatt vei, og forlater samferdelsdepartementet for å bli kommunal- og regionalminister med ansvar for bygg:

SER FREMOVER: Liv Signe Navarsete går fra et departement hun har trivdes veldig godt i, men gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer som kommunal- og regionalminister.Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp)
Liv Signe Navarsete går motsatt vei, og forlater samferdelsdepartementet for å bli kommunal- og regionalminister med ansvar for bygg: SER FREMOVER: Liv Signe Navarsete går fra et departement hun har trivdes veldig godt i, men gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer som kommunal- og regionalminister. Mona Strande

– Jeg har trivdes veldig godt i samferdselsdepartementet fra dag én, så sånn sett blir det litt følelser i dag når jeg forlater det. Men nå ser jeg fremover, og jeg vet at jeg overlater samferdsel til den beste statsråden jeg kunne tenkt meg å plukket ut – som virkelig har fartstid og tyngde og kommer til å guffe på, sier Navarsete.

Du får en utfordring i forhold til energieffektivisering av eksisterende bygningsmasse. Har du noen strategi på det punktet?

– Det er gjort en god del der allerede. Nå må jeg sette meg ned å gå enda bedre inn i det enn jeg har hatt mulighet til før, og så skal vi videre, for det er et viktig område, sier Navarsete.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.