KARRIERE

Si opp med stil

Håkon Malkomsen
5. juni 2008 - 09:56

Har du fulgt Teknisk Ukeblads råd om hvordan få mer lønn?

Misfornøyd med utfallet?

Passe tid

Den rekordlave arbeidsledigheten gir svært gode tider for jobbsøkere om dagen.

Men hvordan skal du forkynne den smertefulle nyheten om at du ønsker deg vekk til sjefen, uten å ødelegge videre karrieremuligheter?

Les også:


Trikset er å si opp med omtanke, skriver business.dk.

Akkurat som før jobbintervjuet, gjelder det å forberede seg grundig før avskjedspraten med sjefen, av hensyn til attesten vedkommende skal skrive om deg. Du har alt å tjene på å beholde et godt forhold til dine kolleger og ikke minst din overordnede.

Fem tips

Det er fem ting å huske på for å unngå å tape ansikt ved en oppsigelse.

1. Still forberedt

Istedenfor å overraske med en skriftlig oppsigelse, avtal et møte med sjefen. Under selve møtet er det viktig at du snakker om oppsigelsen før du avleverer den skriftlig.

2. Si opp i god tid

Så fort du har bestemt deg for å si opp, si i fra til sjefen din, selv om det er to uker eller fire måneder til du vil slutte. Ikke la sjefen være den siste som får vite om dine planer.

3. Vis respekt for dine arbeidsoppgaver

Gjør perioden med overlapping enklest mulig for din etterfølger. Da viser du at du har respekt for sjefen og kollegaene dine. Tenk at du skal kunne søke jobb i bedriften ved en senere anledning.

4. Bevar kontrollen og velg dine ord med omhu

Ikke smell med døra eller skjell ut kollegaene dine. Unngå å svare ærlig på hvorfor du vil slutte, hvis svaret er av negativ karakter. Det er uansett for sent å diskutere lønn og arbeidsforhold når du har levert oppsigelsen.

5. Ikke kritiser sjefen

Samtidig er det lurt å unngå å kritisere sjefen. Her kan det hjelpe å forestille deg hvordan det er for sjefen å motta en oppsigelse fra en medarbeider.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.