INDUSTRI

Shell utvider Kværner-kontrakt

Seks-milliarders-kontrakt utvides til 11 milliarder kroner.

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
9. jan. 2013 - 09:50

Ombygging og utvidelser av gassmottaksanlegget på Nyhamna blir mer omfattende enn tidligere antatt.

Rammekontrakten på seks år for engineering, innkjøp, fabrikasjon og ledelse (EPCM) for modifikasjoner og prosjekter på Ormen Lange/Nyhamna landanlegg ble inngått i april i fjor. Den lød på seks milliarder kroner.

Flere detaljer

Økningen med fem milliarder kroner skyldes mer kunnskap om hva som må gjøres på Nyhamna.

– Sammen med Shell har vi nå utført en tidligfase-engineering, FEED. Nå har vi fått på plass mer konkret arbeidsomfanget, hvilke moduler og utstyr som må på plass, sier kommunikasjonssjef Odd Naustdal ved Kværner Stord.

Kapasitet

Kværner Stord bygger nå Edvard Grieg-plattformen, men har likevel kapasitet til å bygge moduler og utstyr for Shell-anlegget.

– Detaljengineering begynner nå og produksjon av moduler etter hvert. Den største vil bli på ca. 500 tonn.  Det blir mest arbeidsintensivt når dette skal installeres på Nyhamna, sier Naustdal.

Kværner samarbeider blant annet med Aker Solutions på engineering. Da rammeavtalen ble undertegnet i fjor vår, opplyste Kværner at ringvirkningene av kontrakten blir stor for både Midt-Norge og engineering i Tromsø.

Les også:

Innleie

Når prosjektet er fullt mobilisert forventes over 500 personer i rotasjon å jobbe på anlegget på Nyhamna. I tillegg vil mer enn 200 personer innen engineering og ledelse jobbe på kontrakten gjennom perioden

Kværner får behov for å leie inn flere ansatte i perioder.

– Det har vi lang og god erfaring med. Det skal gå greit, sier Naustdal.

Aasta Hansteen

Nyhamna-anlegget prosesserer gass fra Ormen Lange-feltet i Mørebassenget i det sørlige Norskehavet. Kontraktsomfanget inkluderer alle prosjekter og modifikasjoner på Ormen Lange/Nyhamna-anlegget, og er etablert for å møte den forventede, store økningen i prosjektaktivitet de neste fem til ti år.

Kontrakten dekker også utvidelser og oppgradering av anlegget på Nyhamna for mottak av gass fra nye felt som Linnorm og Aasta Hansteen, som Statoil nå har besluttet å bygge ut. PUD - plan for utvikling og drift - ble levert i går.

Rammekontrakten mellom Shell og Kværner er på seks år og inneholder opsjoner på to + to år.

Les også:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Skal utvikle arktisk boreplattform

Aker Solutions ansetter 1300 ingeniører

Kværner stiller med A-laget  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.