OFFSHORE

Shell-kontrakt til Aker Verdal

22. mars 2002 - 07:00

Kontrakten omfatter et stålunderstellet til Goldeneye-plattformen og ble vunnet i konkurranse med ett britisk og to andre europeiske verft. Den omfatter prosjektering, materialanskaffelser, fabrikasjon og ferdigstillelse av stålunderstellet inklusive peler, såkalt EPC. Kontraktens verdi er på rundt 150 millioner kroner.

Prosjektet gjennomføres i samarbeid mellom Aker Verdal og Aker Kværner Technology. Prosjekteringsarbeidet, som blir utført av Aker Kværner Technology, starter umiddelbart, mens fabrikasjon i Verdal startes opp i oktober.Stolt

For Aker Verdal er det et strategisk mål å vinne kontrakter internasjonalt, i første omgang på dansk og britisk sektor. Selskapet oppfatter Goldeneye-kontrakten som en bekreftelse på at Aker Verdal er konkurransedyktig også på det internasjonale markedet.

Stålunderstellet med fire ben blir på 3.500 tonn, mens pelene veier 1.000 tonn.

Goldeneye feltet er et gassfelt lokalisert nordøst for Aberdeen. Det ligger på 120 meter vanndyp. Utbyggingen består av en fjernstyrt brønnhodeplattform og et landanlegg på St.Fergus. Dette blir det første feltet som overfører hele brønnstrømmen for prosessering på land, tilsvarende det som planlegges på Snøhvit. Plattformen vil få kraftforsyning fra el-nettet på land.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.