OFFSHORE

Setter ut driften

27. sep. 2001 - 20:28

Bergesen d.y. Offshore har tildelt ABB Offshore Systems kontraktene om å bygge og drive prosessanleggene sine to nye produksjons- og lagerskip, «Berge Hus» og «Berge Helene». Kontraktsverdien er over 900 millioner kroner.

Produksjonsskipet «Berge Hus» skal være klar for levering i januar 2002. Skipets produksjonskapasitet er på 160 000 fat olje pr. døgn. «Berge Helene» skal fra sommeren 2002 kunne produsere 60 000 fat olje pr. døgn og blir det tredje fartøyet Bergesen bygger om fra råoljetanker til produksjonsskip. ABB i Stavanger skal både bygge og drive prosessanleggene ombord på de to produksjonsskipene i de neste fire årene

Det er ikke først gang ABB inngår en slik kontrakt med Bergesen. Allerede i november 2000 overtok ABB driften av prosessanlegget som selskapet leverte til produksjonsskipet «Sendje Berge», som opererer på Ceiba-feltet utenfor Vest-Afrika.

– Erfaringene fra vårt første offshore driftsoppdrag er gode. Etter oppstarten av prosessanlegget på Sendje Berge har vi hatt over 99 prosent oppetid. Dette er vi godt fornøyd med og det legger et godt grunnlag for anleggene som nå blir bygd og den videre driften av dem, sier Rasmus Sunde, sjef i ABB Offshore Systems.

Det er nordmenn som leder driften av prosessanleggene om bord, mens prosessoperatørene er rekruttert fra internasjonale miljøer. ABB i Norge har ansvaret for teknisk støtte til driften.

Det tok bare 14 måneder fra Ceiba-feltet ble oppdaget til produksjonen fra feltet kunne starte. – Konseptet Bergesen og ABB er vellykket, siden gjennomføringstiden i utbyggingsprosjektet går betydelig ned. Med tidligere utbyggingsmetoder ville et tilsvarende prosjekt tatt nærmere dobbelt så lang tid å gjennomføre, mener Sunde.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.