KARRIERE

Setter pris på høyere utdanning

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland delte i dag ut Utdanningskvalitetsprisen til tre utdanningsinstitusjoner.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland delte i dag ut Utdanningskvalitetsprisen til tre utdanningsinstitusjoner. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
20. apr. 2010 - 16:50

Kunnskapsdepartementets utdanningskvalitetspris ble i dag delt ut for tiende gang, og prisvinnere ble Universitetet i Oslo, Høgskolen i Telemark og NTNU.

Delt førsteplass

Universitetet i Oslo og Høgskolen i Telemark delte førsteprisen og fikk 400.000 kroner hver, henholdsvis for det nye masterprogrammet «International Community Health» og prosjektet «Veiledning av nytutdannede lærere i barnehage, skole og videregående opplæring».

NTNU fikk på sin side tredjepris og 200.000 kroner for prosjektet «For Vei – Studentveiledning i et forebyggende perspektiv med vekt på trivsel, mestring og gjennomføringsevne».

– God utdanningskvalitet er helt avgjørende for at studentene skal få god og relevant kunnskap de kan bruke senere i livet, sa statsråd for forskning og høyere utdanning Tora Aasland da hun i dag delte ut prisen, ifølge en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Mange dimensjoner

Utdanningskvalitetsprisen har som formål å stimulere institusjonene innenfor høyere utdanning til å arbeide systematisk med å fremme og videreutvikle kvaliteten på sine utdanninger.

– De tre vinnerprosjektene er svært forskjellige og viser at kvalitet har mange dimensjoner. Jeg håper prisen og prisvinnerne vil bidra til å inspirere institusjonene til å fortsette det viktige arbeide med å utvikle utdanningskvaliteten, sier Aasland.

I begrunnelsen skriver juryen at Høgskolen i Telemark gjennom lærerprosjektet har dokumentert at samarbeidet mellom høgskole og praksisfelt fører til nytenking og utvikling av kunnskap som har vesentlig betydning for begge parter.

– Forbilledlig

Universitetet i Oslos masterprogram kan på sin side vise til fremragende resultater, og 96 % av de som begynner på studiet, fullfører.

– Komitéen vil fremheve det forbilledlige ved masterprogrammets satsing på tett samarbeid mellom studenter, fagpersoner og administrativt ansatte for å få til et faglig og godt sosialt miljø, heter det i begrunnelsen.

27 prosjekter ble vurdert til årets pris.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.