INDUSTRI

Setter inn droner for å hindre juks på eksamen

Skal få slutt på eksamensjuks.

En drone som blant annet kan spore radiosignaler settes inn for å avsløre eksamensjuks i Kina.
En drone som blant annet kan spore radiosignaler settes inn for å avsløre eksamensjuks i Kina. Bilde: Colourbox
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
10. juni 2015 - 20:57

Juksing på eksamener i Kina med trådløse enheter har blitt så utbredt at myndighetene nå har tatt i bruk nye metoder for å ta jukserne.

Ifølge flere internasjonale medier satte myndighetene inn høyteknologiske droner i en skremmekampanje i Henan-provinsen for å ta elevene som jukser.

– Dronen skal fly rundt til skrekk og advarsel for potensielle eksamensjuksere. Ifølge myndighetene kan dronen spore suspekte radiosignaler og på den måten finne frem til de skyldige, skriver Ritzau/Jyllandsposten.

De kunne selvsagt satt opp tradisjonelt radioutstyr for å spore opp juksemakerne, men det har neppe den samme avskrekkende effekten.

Les også: Denne kamera-dronen følger etter deg over alt

Hemmelige signaler

Det var i forbindelse med den prestisjetunge Gaokao-testen i Henan-provinsen at tiltaket ble satt i verk. Viktigheten av resultatene gjør at svært mange jukser.

Karakterene på testen avgjør hvilket universitet elevene kommer inn på.

– Mange elever er blitt avslørt i å jukse med forskjellige ufine metoder, blant annet ved hjelp av hemmelige radiosignaler som sender riktige svar rundt til elevene som har tenkt til å jukse, heter det i artikkelen.

I tillegg skal andre juksemetoder ha blitt tatt i bruk, som salg av riktige svar, og innleie av stedfortredere til å gjennomføre eksamener.

Les også: I Norge foreslås drone-grensen til 2,5 kg: I Danmark foreslås grense på 250 gram

– Ingen signaler oppdaget

Både elever, lærere og andre offisielle personer er allerede blitt straffet i forbindelse med eksamensjuks.

Ifølge The Guardian var det en drone med seks rotorer – en hexarotor – som fløy over skolen på søndag, som var den første dagen av eksamen. Dronen er på størrelse med en bensinstasjonspumpe når den er utvidet.

Det skal ikke ha vært noen som ble tatt for juks ved hjelp av dronen.

– Ingen radiosignaler ble oppdaget, ifølge The Guardian.

Les også: Her filmes Kerry av norsk drone

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.