MOBIL

Setter HTC pikselrekord på onsdag?

Ryktene vil ha det til at HTC Dix har 1080p-oppløsning fordelt på fem tommer. 

18. sep. 2012 - 06:00

Når en produsent innkaller til pressekonferranse vil du i de fleste tilfeller oppleve en oppgang i ryktene de siste dagene før det smeller. HTCs pressekonferranse førstkommende onsdag er selvsagt ikke noe unntak. 

Fra før av har det allerede lekket en oppgradert versjon av toppmodellen One X, sammen med det som skal være selskapets første Windows Phone 8-modell. 

LES MER: HTC One X+ og HTC 8X er lekket

Disse to telefonene er mer enn godt nok grunnlag for en pressekonferranse, men de siste dagene har enda et mysisk HTC-navn sneket rundt i kulissene: HTC Dix (Som muligens er en forkortelse for Droid Incredible X). 

Denne telefonen gikk tidligere under kodenavnet HTC 6435LVW, og er etter alt å dømme en telefon som går rett i strupen på Samsungs Galaxy Note-modeller. 

Ny verdensrekord i pikseltetthet

I en telefon som dette er skjermen et av de desidert viktigste punktene, og om ryktene stemmer har HTC et skikkelig skjermbeist på gang her. Skjermstørrelsen skal være på fem tommer, altså en halv tomme mindre enn Galaxy Note II

På denne skjermen skal HTC ha greid å presse inn en oppløsning på hele 1080 x 1920 piksler (1080p). Dette gir en pikseltetthet på vanvittige 480 PPI, noe som er ny rekord i mobilsammenheng.

Krutt under skallet

For å drive en 1080p-skjerm trengs det plenty av kraft, og for å få dette på plass tyder det meste på at HTC har gått for den samme systembrikken som står i den kommende LG Optimus G, altså Qualcomms Snapdragon S4 Pro-brikke APQ8064.

Denne brikken kombinerer fire Krait-prosessorkjerner på 1,5 GHz med den hittil sterkeste Qualcomm-grafikkbrikken Adreno 320. I tillegg skal telefonen være utstyrt med 1,5 GB arbeidsminne (RAM). 

Telefonen skal ellers ha et internminne på 16 GB. Om dette viser seg å stemme håper vi virkelig HTC Source sin kilde tar feil når h*n også opplyser om at det ikke vil være mulig å utvide kapasiteten med minnekort. 

All infoen vil sannsynligvis være ute av skapet om to døgn. 

Kilde: HTC Source

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.