OLJE OG GASS

Sense EDM selges til TTS Marine

Denne boreriggen har borepakke levert av National Oilwell. Med salget til TTS Marine håper Sense EDM å kunne gi National Oilwell sterk borepakke-konkurranse.
Denne boreriggen har borepakke levert av National Oilwell. Med salget til TTS Marine håper Sense EDM å kunne gi National Oilwell sterk borepakke-konkurranse.
Mona StrandeMona StrandeJournalist
2. mai 2007 - 09:37

Sense EDM-gründer Tom Fedog har inngått avtale med skipsutstyrsselskapet TTS Marine om salg av alle aksjene i Sense EDM. Prisen er ennå ikke avgjort, men kan bli opptil 720 millioner kroner.

Finansiell styrke

Når salget er gjennomført, skal selskapet sørge for at National Oilwell og Aker Kværner har fått en konkurrent innen levering av borepakker til riggindustrien.

- Dette markedet har vært styrt av de to store aktørene. Vi har vunnet et par gjennombruddskontrakter på levering av mindre borepakker til oppjekkbare borerigger som bygges i Singapore, men gjennom salget til TTS får vi finansiell styrke til å kunne påta oss større oppdrag, sier Tom Fedog til Dagens Næringsliv.

Vil bli totalleverandør

TTS Marine har spesialisert seg på kraner og håndteringsutstyr. Nå får de et nytt ben å stå på, med borepakkene fra Sense EDM.

- I den nye konstellasjonen blir vi en totalleverandør til boreindustrien, sier Sense EDM-gründeren.

Ifølge Dagens Næringsliv vil de utføre mest mulig av stålarbeidet i utlandet, og Kina er mest aktuelt siden TTS har lang erfaring med lavkostnadsproduksjon der.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.