ROMFART

Send musikken din ut i rommet

ISS: Dersom du er heldig, er det mulig favorittmusikken din snart vil bli spilt for full guffe i den internasjonale romstasjonen.
ISS: Dersom du er heldig, er det mulig favorittmusikken din snart vil bli spilt for full guffe i den internasjonale romstasjonen. Bilde: NASA
Mona StrandeMona StrandeJournalist
25. apr. 2007 - 13:36

Dersom du mener du har den ideelle spillelisten for astronauter som svever rundt jorden ombord i den internasjonale romstasjonen (ISS), så vil ESA høre fra deg.

16 ganger rundt jorden

ESA er på jakt etter en spilleliste med ti sanger som du tror astronautene ombord i ISS vil like å høre på. Sangene bør helst være oppmuntrende og inspirerende, og ESA håper du prøver å se for deg hvordan det føles å bli fraktet 400 kilometer ut i rommet - og flyte rundt jorden 16 ganger daglig - før du bestemmer deg.

Dersom ikke det er så lett å forestille seg, kan det holde å velge ut dine favorittsanger.

Din musikk på ISS

Uansett vil vinnerens spilleliste bli lagt inn på en iPod, og sendt til romstasjonen i ESAs ATV (Automated Transfer Vehicle) på dens første tur senere i år.

Dersom du vil delta i konkurransen, må du konkurrere mot deltakere fra de andre landene som er med i ATV-programmet: Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Spania, Sverige og Sveits.

Konkurransen er nemlig bare åpen for innbyggere i disse landene som er under 18 år gamle.

Se ATV bli skutt opp

ESA må ha din spilleliste innen 10. mai.

Vinner du, får du ikke bare sendt spillelisten din ut i rommet. Du får også være med til Kourou i Sør-Amerika for å se på oppskytingen av ATV - med spillelisten ombord.

I tillegg blir en nasjonal vinner fra hvert land en tur til ESAs astronautsenter i Tyskland.

Påmeldingsskjema til konkurransen finner du her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.