INDUSTRI

Sementkonsernet består av 154 fabrikker. Nå skal anlegget i Brevik lede an mot nullutslipp

Dominik von Achten i Heidelberg Cement mener Norge er et naturlig startpunkt.

Dominik von Achten (til høyre) er øverste sjef i sementkonsernet Heidelberg Cement. Han vil gjøre alle selskapets 154 fabrikker CO2-nøytrale, og CCS vil spille en sentral rolle for å få det til. Først ut er den norske fabrikken i Brevik. Her er han sammen med konsernsjef i DNV, Remi Eriksen, på et norsk-tysk toppmøte om energi.
Dominik von Achten (til høyre) er øverste sjef i sementkonsernet Heidelberg Cement. Han vil gjøre alle selskapets 154 fabrikker CO2-nøytrale, og CCS vil spille en sentral rolle for å få det til. Først ut er den norske fabrikken i Brevik. Her er han sammen med konsernsjef i DNV, Remi Eriksen, på et norsk-tysk toppmøte om energi. Foto: Ina Steen Andersen
Ina AndersenIna AndersenJournalist
16. nov. 2021 - 05:00

Dominik von Achten er administrerende direktør i konsernet Heidelberg Cement, som står bak hele 154 sementfabrikker i over 40 land. En av dem er Norcem Brevik, hvor de i 2024 får verdens første CO₂-fangstanlegg i en sementfabrikk, som en del av det norske Langskip-prosjektet. 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.