OFFSHORE

Selger seg til styrke

30. okt. 2000 - 13:58

Aker Maritime har solgt dypvannsvirksomheten til franske Coflexip Stena Offshore for 5,9 milliarder kroner. Nettogevinst av salget er 3,7 milliarder kroner. Prisen betyr at egenkapitalen i Dypvannsselskapet alene verdsettes 15 prosent høyere enn markedsverdien av hele Aker Maritime forrige torsdag.

– Vi selger nå fordi vi har funnet et meget godt hjem for Dypvannsselskapet, som fortjener en tung partner ute, sa konsernsjef Sverre Skogen på en pressekonferanse mandag. Han mener prisen reflekterer verdiene Aker Maritime har skapt gjennom satsinga på dypvannsvirksomheten de siste ti åra.

Videreutvikle

– Salget gir helt unike finansielle muskler til å videreutvikle de andre virksomhetene våre og ikke minst satse på komplementære virksomheter. Jeg kjenner ingen andre selskaper innen vår del av industrien som har slike muskler, framholdt Skogen.

Selskapet kommer til å bruke pengene innen industri og offshore, men også andre områder både i Norge og utlandet kan være aktuelle. Skogen avviste ikke at det er aktuelt å kjøpe seg opp i Kværner, men dette må først behandles av EU.

Teknologi igjen

Dypvannsselskapet står for om lag en fjerdedel av Aker Maritimes samlede omsetning og har 2700 ansatte, ingen av dem i Norge. Spar-konseptet er en viktig del av dypvannsteknologien, og Skogen hevdet at prisen reflekterer mye av potensialet ved konseptet.

Han poengterte at mesteparten av teknologien i Aker Maritime fortsatt er igjen i de tre resterende selskapene: Aker Oil and Gas, Aker Geo og Products and Well Services.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.