KARRIERE

Selger "piratkopi" av NTH-ringen

RINGEN: En kopi er i salg.
RINGEN: En kopi er i salg. Bilde: Wikipedia
Dag Yngve Dahle
10. sep. 2007 - 14:17

Gullsmed Dahlsveen i Trondheim har produsert og solgt NTH-ringen siden 1928.

Kopiert

Tusenvis av uteksaminerte sivilingeniører og sivilarkitekter fra nåværende NTNU (tidligere NTH) har skaffet seg ringen etter siste eksamen.

Nå markedsfører linjeforeningen for masterstudentene i industriell økonomi ved Universitetet i Stavanger en etterlikning av ringen, melder Universitetsavisa.

Klipp - lim?

Etterlikningen er svært lik originalen, og til og med beskrivelsen av ringen er nesten den samme som Gullsmed Dahlsveens beskrivelse av originalen.

Marte Wahl hos Gullsmed Dahlsveen erkjenner at de ikke lenger har enerett på designet, men hun er ikke imponert av kopieringen.

Dyrere

- Om de har lov til å kopiere NTH-ringen på denne måten, vet jeg ikke, men det er i hvert fall ganske fantasiløst, sier Wahl til avisa.

Hun selger originalen for 1.470 kroner. Det pussige er at kopien er mer enn dobbelt så dyr. Den koster nemlig 3.500 kroner.

...spør noen andre

Men i Stavanger er det uklart hvem som produserer ringen. Roger Alsaker, leder for indøk-studentene i oljebyen, bedyrer at han ikke kjenner til saken.

- Jeg har sett at den annonseres på hjemmesiden vår, men vet ikke noe mer enn det som står der. Kanskje tidligere leder kan hjelpe deg, sier Alsaker.

Universitetsavisa har ikke vært i stand til å få noen i linjeforeningens forrige styre i tale.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.