TTS GROUP SELGER TIL CAMERON

Selger borejuvel til USA

TTS Group skal selge sin boreteknologidel til amerikanske Cameron.

SELGES: Boreutstyr fra TTS i Kristiansand. TSS Group selger virksomheten til Cameron. (Bilde: Anders J. Steensen)
(Bilde: CAMILLA AADLAND)

TTS Group skal selge sin boreteknologidel til amerikanske Cameron.

Borevirksomheten til TTS Group er en av de tre store, norske på dette området med hovedsete i Kristiansand.

Salget offentliggjøres samme dag offshoreklyngen NCE NODE  får en internasjonal utmerkelse.

Fokus på annet

TTS Group har inngått en avtale om å selge sin boreutstyrsvirksomhet til Cameron International Corporation. TTS får i utgangspunktet 1,55 milliarder kroner (270 millioner dollar), og enda mer dersom selskapet når visse mål de neste tre årene (earn-out).

Med salget vil TTS Group gå ut av boreutstyrsindustrien, både offshore og onshore. TTS Group vil imidlertid beholde og videreutvikle sin offshore håndterings- og kranvirksomhet (Offshore Handling), som ikke er inkludert i salget.

Utvikles videre

Ifølge TTS Group er salget er et aktiv skritt i den pågående videreutvikling av boreutstyrsindustrien. Selskapet opplyser i en børsmelding at salget er industrielt riktig for både gruppen som helhet og for boreutstyrsvirksomheten.

De to andre store boreutstyrsleverandørene i klyngen er Aker Solutions og National Oilwell Varco.

– Dette er utrolig spennende. Vi blir løftet opp i en ny divisjon og får større muligheter til å utvikle oss enn det vi ville hatt i TTS, nå vi nå blir en  del av et stort, internasjonalt konsern, sier Inge Gabrielsen, direktør for TTS Energy til Fædrelandsvennen.

CAMILLA AADLAND

Ekspansjon

Cameron vil neppe flytte borevirksomheten vekk fra klyngen på Sørlandet.

– Boreutstyrsindustrien beveger seg mot større, mer integrerte enheter med et bredere produkt og servicetilbud. Cameron vil med sitt internasjonale salgs- og servicenettverk bli en god eier og er i en bedre posisjon til å videreutvikle virksomheten, sier konsernsjef Johannes D. Neteland i TTS Group, i pressemeldingen.

Klyngen sertifiseres

Olje- og gassklyngen på Sørlandet, NCE NODE, vil etter alle solemerker i kveld få en internasjonal anerkjennelse.

NCE NODE vil som én av de tre første næringsklyngene i Europa få en såkalt «gull-sertifisering» for velfungerende klyngesamarbeid.

Klyngen består av 58 leverandørbedrifter til olje- og gassindustren. På få år har de innovative teknologiselskapene økt omsetningen fra 5 til 40 milliarder og skapt 6 200 nye arbeidsplasser.

Toppserie

– Ved å få denne «gull-sertifiseringen», kommer vi i en europeisk elitedivisjon. Vi tar steget inn i en ny tidsalder, sier daglig leder for NCE Node, Kjell O. Johannessen.

Offentliggjøringen skjer på European Cluster Conference 2012 i Wien der næringsklynger fra hele Europa samles.

Gunn Ovesen, administrerende direktør i Innovasjon Norge, er svært fornøyd med sertifiseringen.

Kompetanse og innovasjon

– Å få denne topp-sertifiseringen, er en fantastisk anerkjennelse for NCE NODE og den svært profesjonelle måten organisasjonen leder industrien i felles satsinger, kompetansebygging og innovasjonsarbeid, sier hun ifølge en pressemelding.

TTS Group melder at salget av borevirksomheten betyr mer fokus på utvikling av de andre virksomhetsområdene, TTS Marine, TTS Port & Logistics og Offshore Handling.

Bjarnes barn

Største aksjonærer i TTS Group er Bjarne Skeies Technology og Rasmussengruppen.

Bjarne Skeie stått sentralt i oppbyggingen av alle de tre boreutstyrsleverandørene.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå