OFFSHORE

Selger 100 millioner Statoil-aksjer

HENTER PENGER: Olje og energiminister selger Statoilaksjer for mer enn 10 milliarder kroner. FOTO: AJS
HENTER PENGER: Olje og energiminister selger Statoilaksjer for mer enn 10 milliarder kroner. FOTO: AJS Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
16. feb. 2005 - 09:04

Prisen per 15. februar var 107 kroner per aksje. Staten vil fortsatt sitte på majoriteten i selskapet.

Av de 100 millioner aksjene som legges ut for salg, skal 17 650 000 aksjer seøges til privatpersoner, de øvrige skal plasseres hos institusjoelle investorer.

– Dagens situasjon i aksjemarkedet gjør det mulig for oss ytterligere å redusere statens eierandel i Statoil ASA gjennom et salg til norske og utenlandske institusjonelle investorer. Økt likviditet i Statoil-aksjen er viktig for å sikre at Statoil ASA blir verdsatt på linje med sine internasjonale konkurrenter. Staten vil forbli den dominerende eieren i selskapet, og vil være den som får mest igjen for en eventuell ytterligere økning i aksjekursen, sier Widvey i en pressemelding.

I tilfelle overtegning vil Olje- og energidepartementet stå fritt til å redusere eller avvise kjøpsordre. Salget til privatpersoner i EU – EØS-området vil starte umiddelbart etter at salget til institusjonelle investorer er gjennomført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.