GANG- OG SYKKELVEI

Seks ville bygge gang- og sykkelvei i Mo i Rana

Øijord & Aanes Entreprenørforretning fikk jobben.

Det skal bygges 1,2 kilometer gang- og sykkelvei i Mo i Rana. Illustrasjonsfotoet viser gangveibygging et annet sted i landet.
Det skal bygges 1,2 kilometer gang- og sykkelvei i Mo i Rana. Illustrasjonsfotoet viser gangveibygging et annet sted i landet. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby/Scanpix
14. jan. 2020 - 14:33

Langs Brennåsveien like utenfor Mo i Rana i Nordland skal det bygges omkring 1200 meter med ny gang- og sykkelveg. Dessuten skal selve Brennåsveien oppgraderes. Det skal også bli nytt vann- og avløpsanlegg på deler av strekningen, samt nytt gatelysanlegg.

Anleggsstart er i utlysingen satt til 20. april i år, og det hele skal være ferdig før 6. oktober 2021.

Ved fristens utløp hadde Rana kommune fått inn seks tilbud:

Entreprenør Tilbudssum i kr. eks. mva.
Øijord & Aanes Entreprenørforretning 28.866.380
Kolbjørn Nilsskog 29.114.552
Ospas 37.737.970
Mesta 38.356.432
PK Strøm 40.756.610
Unimaskin 50.778.680

Øijord & Aanes Entreprenørforretning er tildelt oppdraget.

Litt om arbeidene: De 1,2 kilometrene med gang- og sykkelvei skal gå langs nordsiden av Brennåsveien. I tillegg skal det legges en del nye vann- og avløpsledninger i kryssing og langs Brennåsveien. Eksisterende overbygning i Brennåsveien skal graves ut og erstattes av ny overbygning langs justert senterlinje.

Prosjektet omfatter blant annet 12.200 m² asfaltdekke med flere lag. I første del av strekningen er det aktuelt med murer på toppen av bergskjæringer for å holde på løsmasser. Høye skjæringer skal sikres med flettverksgjerde. Det kan bli sprengning og pigging av berg på deler av strekningen.

Linje 13 har tidligere gått mellom Lilleaker og Bekkestua. På grunn av signalproblemer har Ruter bestemt at Lilleaker blir siste stoppested fremover.
Les også

Legger ned trikketilbud på grunn av signalfeil 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.