BRUER

Seks entreprenører vil bygge ny Nydalsbru i Trondheim

Fem av de store norske og en utenlandsk har levert dokumentasjon til prekvalifiseringen.

Skisse av den nye Nydalsbrua i Trondheim.
Skisse av den nye Nydalsbrua i Trondheim. Illustrasjon: Aas-Jakobsen
6. sep. 2019 - 15:23

I juli lyste Vegvesenet ut konkurransen om å bygge ny Nydalsbru i Trondheim. Prosjektet heter formelt «Riksvei 706 Nydalsbrua med tilknytninger».

I dag var det frist for å melde sin interesse, og det har disse firmaene gjort:

  • AF Gruppen Norge
  • Implenia
  • PNC Norge
  • Sichuan Road & Bridge (Group) Corporation
  • Skanska Norge
  • Veidekke Entreprenør

Konkurransen gjennomføres med forhandlinger etter forutgående prekvalifisering. Tilbudsfristen i dag dreide seg om å levere dokumentasjon til prekvalifiseringen. Det var altså totalt seks leverandører som har sendt inn forespørsel om å delta i konkurransen.

Vegvesenet er godt fornøyd

– Vi i Statens vegvesen er godt fornøyd med antallet leverandører som har vist interesse for prosjektet. Vi vil nå bruke de to neste ukene til å plukke ut minimum tre og høyst fem av leverandørene, som alle vil bli invitert til gi tilbud og delta i forhandlingene, forteller hovedbyggeleder Martin Engum i prosjektet til Veier24.

– Utvelgelsen av leverandørene som får delta i konkurransen, skjer på bakgrunn av leverandørens erfaring, oppdragsgivers erfaring med tilbyder og leverandørens økonomisk og finansielle kapasitet. Vi har som mål å signere kontrakt i løpet av første kvartal av 2020 med påfølgende anleggsstart våren 2020, sier han til Veier24.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.