BLOG

Se! Palm Pre!

I går dukket det opp et testeksemplar av Palm Pre i Mobili-redaksjonen. Så da får julaften være julaften, for vi presenterer her våre første bilder og inntrykk av den nye telefonen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. des. 2009 - 15:49

Oppdatert 29. desember: Vi har testet Palm Pre. Les testen her

Palm Pre kommer i en liten og nett innpakning som inneholder telefonen, en liten bæreveske, lader, USB-kabel og håndfrisett.

Selve telefonen er overraskende liten. I forhold til Iphone er Pre en liten knøtt. telefonen er helt avrundet i kantene og er utført i en lekker svart pianolakklignende plast. Jepp, det er plast hele veien, så Pre er definitivt utsatt for riper. Å bruke den lille bæreveksen er derfor å anbefale.

Om du skyver skjermen opp finner du fulltastaturet. Dette sender umiddelbart tankene til Nokia E72, men ved nærmere inspeksjon er tastene laget av gummi og vi syns det føles mer naturlig å bruker neglen på tommelen til å taste med enn selve tommelen. Hvorvidt tastene duger eller ei gjenstår å se.

Skjermen er nesten usynlig når den er av. Når den er på lyser den kraftig opp og har et svært skarpt og fint bilde. Dette ser altså svært lovende ut.

Menysystemet er noe underfundig, og ligner ikke på andre menysystemer på markedet. Her benytter du fingerbevegelser på og under skjermen for å utføre kommandoer som å lukke programmer eller legge dem i bakgrunnen, hente frem menyen og annet. Etter nesten en dags bruk begynner vi å bli varme i trøya, og WebOS (operativsystemet til Pre) virker faktisk ganske smart og lett å bruke.

Det sitter et kamera på baksiden av telefonen. Dette tar bilder i 3,2 megapikslers oppløsning. Du kan se et eksempelbilde nederst i denne bloggposten.

Telefonen har ellers super-3G, Wi-fi og GPS innebygget. Den har også en skikkelig nettleser.

Vi skal selvsagt komme tilbake til alt dette i testen som du kan lese på Mobili.no i romjula.

Palm Pre til høyre, Iphone til venstre.

Telefonen er ganske tynn med tanke på trykkskjerm og fulltastatur.

Slik ser tastene ut med skjermen skjøvet opp.

Sett fra siden med skjermen skjøvet opp. Telefonen har en buet form.

Skjermen er rimelig skarp.

Kameraet sitter på baksiden. Prikkene på dekselet er for øvrig refleksjoner fra lys.

Strømtasten er også tastelås, slik som på Windows-telefoner.

Dette innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.