BYGG

Se debatten om regjeringskvartalet

Video: Debatten på TU-seminaret.

Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
15. okt. 2013 - 09:30

Torsdag 10. oktober møttes aktører fra alle deler av byggenæringen for å diskutere regjeringskvartalets fremtid.

På seminaret, arrangert av Teknisk Ukeblad, holdet Petter Eiken, styreleder i Bygg 21, Rambøll-sjef Ole-Petter Thunes og Tine Hegli fra Snøhetta og Powerhouse innlegg om hva deres bransje kan tilby i utformingen av det nye regjeringskvartalet.

Bygger for fremtiden

Etter innleggene ble det debatt i salen.

Statsbygg-sjef Harald Nikolaisen åpnet debatten med å fortelle at prosjektet uten tvil er krevende og vil ta lang tid.

Han påpekte at Statsbygg er byggherre på vegne av regjeringen, og at de ønsker å bygge så godt som mulig, og så fremtidsrettet som mulig. Videre ble det både meninger og spørsmål fra salen.

Kombinasjon av sikkerhet og åpenhet

Birgit Rusten i FutureBuilt, ønsket å utfordre Statbygg til å invitere inn idekonkurranse fra både inn- og utland for å skape et regjeringskvartal med tilhørighet hos folket. Og til å legge premisser for fremtidig bærekraft som grunnstein i debatten.

Pensjonert ekspedisjonssjef på stortinget, Alfred Kvalheim, tok for seg utfordringene som ligger i å kombinere sikkerhet og åpenhet i regjeringskvartalet.

Han fortalte om åpenheten i regjeringskvartalet for 40 år siden, da både blomsterselgere og sigøynere fritt kunne bevege seg ut og inn av bygningene, og mente vi må passe oss for å stenge kvartalet for allmennheten.

I videoen over kan du se debatten i sin helhet.

Se alle innleggene: Se hele TUs debatt om regjeringskvartalet

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.