KARRIERE

Savner effektberegninger på sykefraværstiltak

Hanne Bjurstrøm kritiseres for ikke å ha gjort effektberegninger på tiltakene for å få ned sykefraværet.
Hanne Bjurstrøm kritiseres for ikke å ha gjort effektberegninger på tiltakene for å få ned sykefraværet. Bilde: Mona Strande
10. mars 2010 - 13:42

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) sier det er for tidlig å beregne effektene av de ulike virkemidlene i den nye avtalen om et inkluderende arbeidsliv.

Forunderlig

– Det forundrer meg. Jeg kan ikke tro at regjeringen har vært med på å forhandle fram en avtale uten å ha gjort beregninger av hvordan sykefraværet påvirkes av de ulike tiltakene som iverksettes, sier KrFs Kjell Ingolf Ropstad til NTB.

I slutten av februar sendte han et brev til statsråden der han etterspør slike beregninger. I sitt svarbrev skriver Bjurstrøm at det ikke er gjort beregninger av de «partielle effektene på sykefraværet av disse tiltakene».

Ikke endelig utforming

I Stortingets spørretime onsdag sa hun imidlertid at hun ville komme tilbake til beregningene i forbindelse med statsbudsjettet for neste år.

– Det ligger mange elementer i IA-avtalen som ennå ikke har fått sin endelige utforming. Dermed har vi ikke en samlet beregning av effekten av de ulike virkemidlene per i dag. Vi har gjort enkelte estimater, men bildet er ikke fullstendig, sier Bjurstrøm til NTB.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.