KARRIERE

Satt fast inne i dam

Sweco Grøner-sjef Vibecke Hverven.
Sweco Grøner-sjef Vibecke Hverven. Bilde: Eva Graasten / Sweco Grøner
Dag Yngve Dahle
1. mai 2008 - 00:19

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg? Jeg bærer ikke på en drøm om et annet yrke. Dersom jeg skulle tenkt meg tjenester vi i Sweco ikke tilbyr i dag, ville det vært innen bioteknologi. Jeg hadde også helt sikkert trivdes med å ha meningsfylte arbeidsdager innen mange forskjellige yrker hvor jeg fikk større innsikt i menneskelige organer og reaksjoner, for eksempel vår hjerne. Mennesket i seg selv ville det absolutt vært interessant å kunne mer om

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren? Jeg har mange varierende minner fra befaringer og byggeplassjobber, for eksempel prøvetaking for å avdekke forekomster av olje og gass i Barentshavet. Da ble vi værende lenge ute på grunn av storm. Bølgene var for store til at båten kunne gå mot land. Vi var i en mindre god båt, og jeg var slett ikke sjøvant. Et annet minne er en byggeplass hvor jeg står og svaier på kanten i fjerde etasje under oppmåling. Jeg husker også kraftverksbygging i Svartisen-området med mye "action", deriblant helikopter i variert vær, snøskuterkjøring, befaringer i vakre fjellområder, vandring inne i smeltete tunneler i isbreen og trøbbel med en heis inne i en høy dam. Jeg husker godt hvilket inntrykk og kultursjokk jeg fikk ved å reise rundt i Pakistan. Vi fikk oppleve alt fra den eldste byen Peshawar, ferdsel Kashmir-distriktet hvor vi så på vannkraftanlegg, Khyberpasset og nyere bydeler i Islamabad.

Hvilket minne fra yrkeskarrieren ville du helst vært foruten? Noen hendelser var vanskelige der og da, men jeg har ingen jeg ville vært foruten.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre? Norge er et lite land, og vi bør satse på kunnskapsbaserte tjenester. Vi må stimulere til økt forskning og utvikling. Innen flere energiformer bør vi posisjonere oss for å være i front. Vi har unike energiressurser; olje og gass, vann, vind og thorium. Et godt eksempel her er REC. Gjør vi det enklere for gründere med støtte og etableringsordninger stimulerer vi til økt kreativitet og risikotaking. Vi må bruke av oljefondet nå slik at vi posisjonerer oss best mulig for det framtidige globaliserte kappløpet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.