KARRIEREUTDANNING

- Sats på storuniversitetene

BLINDERN: Her bør Norge satse, mener UiO.
BLINDERN: Her bør Norge satse, mener UiO. Bilde: Dag Yngve Dahle

Ellingsrud kom med et klart råd da ledelsen ved Universitetet i Oslo besøkte Kunnskapsdepartementet nylig, skriver Uniforum.

UiO klatrer på rankingliste

Ikke fokus på de små

– Det er viktig å satse på de tre ledende universitetene i Norgel og da trengs det mer langsiktige og forutsigbare bevilgninger til rekruttering, utstyr og forskningsinnsats ved disse institusjonene, sa rektoren til statssekretær Jens Revold.

UiO-ledelsen mener altså at man skal bruke mer ressurser på de største og tyngste utdanningsinstitusjonene, i stedet for å øke antall universiteter.

Flere mindre universiteter som Universitetet i Stavanger, Universitetet i Agder og Universitetet for miljø og biovitenskap (UMB), har sett dagens lys i Norge de siste årene.

Skylder på breddeuniversitetene

Forskning

UiO-ledelsens ærend hos Kunnskapsdepartementet var å presentere eksempler på samfunnsnyttig forskning,

Geir Ellingsrud, rektor ved Universitetet i Oslo.
UiO-ledelsens ærend hos Kunnskapsdepartementet var å presentere eksempler på samfunnsnyttig forskning, KLAR TALE: UiO-rektor Geir Ellingsrud mener de store bør få mer. UiO
noe som statsråd Tora Aasland har etterlyst.Og det er spesielt når det gjelder forskning ledelsen ved Norges største universitet mener myndighetene bør satse på dem, NTNU og Universitetet i Bergen.

– Topp internasjonale forskere krever topp investering. Skal UiO holde et forskernivå der Norge både kan motta og bidra til den internasjonale kunnskaps-
utviklingen, må myndighetene investere tilsvarende høyt. Det kreves innsats og tålmodighet, men investering i forskning er god økonomisk framtidsinvestering, sa Ellingsrud.

De beste universitetene

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.