Sartor Maskin kjøper 70 prosent av FB Maskin

Sartor Maskin har kjøpt 70 % av aksjene i FB Maskin, og har inngått opsjon om å kjøpe resten etter hvert.

FB Maskin er spesialist på avretting/høvling og valsing.
FB Maskin er spesialist på avretting/høvling og valsing. Foto: FB Maskin
14. aug. 2019 - 12:41

FB Maskin holder til i Åsane, og har Bergensregionen og Midthordaland som marked.  Selskapet har spisskompetanse innen avretting/høvling og valsing, og har i denne nisjen en dominerende markedsposisjon i regionen, skriver Sartor Maskin i en pressemelding.

FB Maskin omsatte i 2018 for cirka 23 millioner kroner og har 12 ansatte.

Selskapet ble startet i 1984 og har vært eid av Anfinn Flagtvedt, Johnny Flagtvedt og Odd Blindheim gjennom selskapet FB Holding. Johnny er pensjonist, mens Anfinn og Odd blir med videre som nøkkelpersonell i driften. Med sin lange erfaring vil de få som særskilt oppgave å lære opp nye sjåfører på veghøvel, samt ivareta kundeforholdene som er bygd opp gjennom et langt samarbeid med de fleste anleggsfirmaene i regionen, heter det i meldingen.

Fortsetter som eget selskap

Selskapet vil fortsette som selvstendig selskap og tilby tjenester innen høvling og valsing til både andre aktører i bransjen, samt til private og offentlige byggherrer.

Sartor Maskin har som siktemål å være en aktiv eier og gjennom konsernet tilby støttefunksjoner for videre utvikling av selskapet.

Daglig leder i Sartor Maskin, Arild Bøthun, har tatt over som styreleder, mens Kåre Bjorøy og Anfinn Flagtvedt blir styremedlemmer.

Sartor Maskin, med base på Straume, vil etter oppkjøpet ha en samlet omsetning på cirka 450 millioner kroner årlig, inkludert tilknyttede selskap, og totalt cirka 135 tilsette.

Sterk markedsposisjon

– Vi kjenner selskapet etter mange år som kunde og er svært fornøyd med at eierne av FB Maskin ville gi oss tilliten til å ta stafettpinnen videre i utviklingen av et fint selskap med så sterk markedsposisjon innen sin nisje. Dette passer godt inn i vår strategi der vi tillegg til gravemaskiner og transport har avdelingar for boring og sprenging, fjellsikring, brønnboring- og fundamentering, maskintransport, asfaltfresing, VA-teknikk, samt eiendomsutvikling og totalentrepriser på byggeprosjekt, sier Arild Bøthun i Sartor Maskin i meldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.