ENTREPRENØRER

Slår sammen anleggs- og industrivirksomhetene under navnet Veidekke Infrastruktur

Reorganiseringen vil bidra til en permanent samorganisering av det som i dag er Veidekke Anlegg og Veidekke Industri.

 Arbeidet med samordningen av de to Veidekke-organisasjonene starter umiddelbart og vil bli ferdigstilt innen utgangen av 2020
Arbeidet med samordningen av de to Veidekke-organisasjonene starter umiddelbart og vil bli ferdigstilt innen utgangen av 2020 Foto: Veidekke
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
4. mai 2020 - 08:30

Veidekkes norske anleggs- og industrivirksomheter samordnes fra 1. mai 2020 i en ny enhet, som vil gå under navnet Veidekke Infrastruktur. Den samlede virksomheten vil mer effektivt og koordinert kunne betjene kunder i det norske anleggsmarkedet, sier selskapet i en pressemelding.

Det nye virksomhetsområdet vil bli ledet av konserndirektør Øivind Larsen, som i dag leder den norske anleggsvirksomheten.

Entreprenørene fra Stjørdal ble lite fornøyd da de tapte et anbud i regi av Vegvesenet. Bildet ikke fra det aktuelle prosjektet og er kun ment som illustrasjon.
Les også

Mente de ble urettmessig avvist – klager på Vegvesenet

Mer effektiv og enhetlig kundehåndtering

Organisasjonsendringen vil sikre at selskapet samler fagkompetansen som er relevant for kunder i anleggssektoren og vil bidra til å sikre en mer effektiv og enhetlig kundehåndtering av store norske anleggskunder.

– Veidekkes entreprenør- og industrivirksomhet i Norge har til nå vært organisert i tre enheter; bygg, anlegg og industri. Sammenslåingen av anleggs- og industrivirksomheten vil sikre et koordinert og effektivt kundegrensesnitt overfor viktige offentlige og private kunder i det norske anleggsmarkedet, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke ASA.

Forretningsområdene i de to virksomhetene vil i første omgang opprettholdes som i dag. Arbeidet med samordningen starter umiddelbart og vil bli ferdigstilt innen utgangen av 2020. De igangsatte forbedringsprogrammene i Veidekke Anlegg og Veidekke Industri fortsetter med ufortrøden styrke i den samordnede virksomheten.

Konsernsjef i Yara og NHO-president Svein Tore Holsether advarer: – Som nasjon må vi ikke sette oss i den situasjon at vi må velge mellom utslippskutt og arbeidsplasser.
Les også

Yara-sjefen advarer: – Ligger an til å tape

Omsetning på nesten 10 milliarder

– Det er mange likheter mellom forretningsområdene i dagens Veidekke Anlegg og Veidekke Industri, og store deler av fagkompetansene er like. Den nye organiseringen gjør at vi kan ta ut ytterligere stordriftsfordeler ved felles organisering av stab- og støttefunksjoner – samt at vi får  felles utnyttelse av ekspertise, som vil komme begge virksomhetene til gode, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Anlegg.

Veidekke Industri er et datterselskap av Veidekke ASA. Virksomheten er Norges største asfaltentreprenør og Norges nest største produsent av pukk og grus. I tillegg har selskapet betydelig aktivitet innenfor drift og vedlikehold av det offentlige veinettet i hele landet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Veidekke Anlegg driver i dag landsdekkende anleggsvirksomhet med prosjekter innenfor vei, bane, kraftanlegg, industrianlegg og flyplasser for private og offentlige kunder. Veidekke Infrastruktur vil ha om lag 2 400 ansatte og den samlede virksomheten omsatte for NOK 9,8 milliarder i 2019.

Susanne M. Nævermo-Sand i Celsa Nordic.
Les også

Det må legges til rette for raskere innfasing av hydrogen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.