MOBIL

Samsung Nexus Prime avslørt

"Lekket" spesifikasjonsliste heller bensin på ryktebålet.

7. sep. 2011 - 11:09

Google jobber for tiden med sin neste, og hittil største oppdatering av Android. Denne versjonen får navnet Ice Cream Sandwich, og skal smelte sammen mobil- og tablet-versjonen (2.x og 3.x) av plattformen.

LES OGSÅ: Her er Android Ice Cream Sandwich

Tradisjonen tro vil den første telefonen med plattformen være en Nexus-modell. Dette er telefoner som lages av mobilprodusenter, men som utgis under Google-fanen. Produsentene legger heller ikke inn sine egne apps, widgets eller menysystemer, så her får du helt "rene" Android-utgaver å leke deg med.

De to første Nexus-telefonene var Nexus One (HTC) og Nexus S (Samsung).

Samsung lager enda en Nexus

Google har ikke noe fast forhold til én spesifikk mobilprodusent, så det har allerede vært mange spekulasjoner om hvem som skal lage årets Google-telefon. Det har også gått rykter om at det blir en supertelefon med vanvittig oppløsning.

For noen dager siden dukket det imidlertid opp klare indikasjoner på at Samsung også i år skal lage en Nexus-telefon. Legg merke til endelsen i denne nettadressen: wap.samsungmobile.com/uaprof/nexusprime.xml.  Dette sender deg til spesifikasjonslisten du ser til høyre.

Antiklimaks?

Denne listen avslører blant annet modellnummeret, altså GT-I9250, og oppløsningen på 480 x 800 piksler.

Nå er det alltid en sjanse for at spesifikasjonene vil endre seg før lanseringen av telefonen, og du kan heller ikke se bort fra at informasjonen er "lekket" av Samsung selv for å villede sånne som oss.

Men om oppløsningen er reell er det et lite antiklimaks i forhold til forventningene om en 720p-skjerm.

Flere Nexus-telefoner kan være på vei

Det har mildt sagt vært en flom av rykter rundt den neste Google-telefonen de siste månedene, og ett av disse er at det i år dukker opp mer enn én Nexus-modell, og at flere mobilprodusenter kan ha noe på gang her.

Om tidligere antagelser om en Ice Cream Sandwich-lansering i oktober stemmer får vi nok mer klarhet i saker og ting de neste ukene. 

LES OGSÅ:

Android Ice Cream Sandwich i oktober?

Gigantiske Android-oppdateringer i år

Android Gingerbread og Honeycomb smelter sammen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.