MOBIL

Samsung mekker trådløs lading

Tynn nok til å passe inn i bakdekselet.

24. okt. 2012 - 13:56

Da Samsung presenterte Galaxy S III i mai viste de også frem en trådløs ladestasjon som skulle selges som tilbehør til telefonen, men denne har foreløpig ikke dukket opp på markedet.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy S III

Nå kan det imidlertid se ut som om ting skyter fart. Selskapet skal ha startet masseproduksjon av en lademodul som kan integreres i både eksisterende og kommende mobiltelefonen.

Passer inn under bakdekselet

Den nye lademodulen har en spole som skal være 40 prosent tynnere enn normalt, noe som gjør den liten nok til å passe inn mellom bakdekselet og batteriet i en mobiltelefon.

Du skal heller ikke se bort fra at selskapet vil smelte lademodulen rett inn i bakdeksler som kan selges som ekstrautstyr til eksisterende telefoner. Dette finnes forøvrig allerede, men da laget av tredjepartsaktører.

Det er ikke slik at trådløs lading har ubegrenset rekkevidde. Slik løsningen er i dag kreves det at telefonen legges oppå en tilhørende "ladematte", slik at avstanden mellom spolen i telefon og spolen i ladestasjonen bare er noen få millimeter.

LES MER: Nå kommer trådløs lading for alvor

Universell

Samsung er, sammen med alle andre mobilprodusenter bortsett fra Apple, medlem i Wireless Power Consortium, som utvikler den såkalte QI-standarden. Denne gjør kort fortalt det samme for trådløs lading som micro-USB gjør for tradisjonell lading - lar deg bruke ladere fra konkurrentene.

Dette betyr mest sannsynlig at Samsungs produkter vil kunne bruke de samme lademattene som for eksempel Nokias Windows Phone 8-nykommere Lumia 920 og Lumia 820

Kilde: Sammyhub

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.