Samsung lanserer større Galaxy S6 Edge

Men den nye Note 5 kommer ikke til Norge.

Samsung lanserer større Galaxy S6 Edge
Samsungs nye Galaxy S6 Edge+ er en større variant av Galaxy S6 Edge. Lite er endret, både i utseende og på spesifikasjonslisten. Bilde: Samsung

Samsung lanserte nye telefoner i går kveld, og det var som ventet Galaxy Note-serien som skulle få sen en oppdatering.

Og ganske riktig ble Galaxy Note 5 vist frem. Denne oppfølgeren følger den samme gamle oppskriften med stor skjerm og penn integrert i dekselet.

Den store overraskelsen er at den ikke kommer til Norge. Faktisk skal den ikke selges i Europa i det hele tatt. Note 5 er reservert de amerikanske og asiatiske markedene.

Det er likevel håp, for i samme slengen lanserte Samsung Galaxy S6 Edge+. Dette er mer eller mindre samme telefon, bare uten pennen. Kanskje like greit, da vår erfaring er at denne pennen ikke blir mye brukt i praksis.

Les også: Denne mobilen har alt en musikkelsker kan ønske seg

En større variant

S6 Edge+ er på sett og vis Samsungs svar til iPhone 6 Plus, selv om iPhone 6 Plus jo var Apples svar på Galaxy Note og andre store telefoner. Uansett: Samsungs nykommer er en premiumtelefon for den som vil ha stor skjerm.

Skjermen er buet ut mot kantene slik som på S6 Edge. Sammenlignet er de to S6-variantene stort sett samme telefon med forskjellig skjermstørrelse.

Nyheten har en 5,7 tommers 2560 x 1440 pikslers AMOLED-skjerm. Oppløsningen er den samme som før. Det kan også sies om kameraet på baksiden, som har 16 megapikslers oppløsning.

Samsung har utstyrt telefonen med en åttekjernet 2,1+1,5 GHz prosessor med støtte for 64 biters instruksjoner. Den er laget med 14 nm produksjonsprosess, som burde bety at strømforbruket ikke er så aller verst. Dette er for øvrig samme systembrikke som brukes i Galaxy S6.

På innsiden sitter et 3000 mAh batteri, og telefonen støtter både hurtiglading og trådløs lading. Alt du kan vente det av en moderne smarttelefon er ellers på plass.

Les også: Dette gjør du når Iphone-laderen tar kvelden

Galaxy S6 Edge+ til venstre, og Note 5 til høyre.
Galaxy S6 Edge+ til venstre, og Note 5 til høyre. Samsung

Små endringer

De største endringene fra Galaxy S6 Edge er at IR-lampen er fjernet, og at arbeidsminnet er økt fra 3 til 4 GB. Batteriet har også fått en kapasitetsøkning, da Galaxy S6 Edge har et batteri på 2,6 mAh. Dette er som før ikke utbyttbart. Minnekortstøtte er det fortsatt ikke.

De ytre målene har selvsagt endret seg. Nykommeren er 1,2 centimeter lenger, og en drøy halv centimeter bredere. Vekten har også økt med 21 gram, til 153 gram.

Ellers er det stort sett samme programvare installert. Galaxy S6 Edge+ kjører Android 5.1 som sin mindre bror.

Det er gjort noen endringer i funksjonene som utnytter den buede delen av skjermen. Du kan nå sveipe innover for å få rask tilgang til favorittkontaktene dine uansett hvor i brukergrensesnittet du befinner deg.

I tillegg finnes det nå et område for apper her. Den åpner du ved å sveipe innover en gang til. Det er ikke helt usannsynlig at disse funksjonene dukker opp på Galaxy S6 Edge også.

Les også: 5 tips for bedre dekning innendørs

Kostbar

Den store, men ellers identiske Galaxy S6 Edge-utgaven kommer i salg i Norge i september, med 32 og 64 GB minne.

32 GB-utgaven koster 8000 kroner, mens 64 GB-utgaven koster voksne 9000 kroner, ifølge Samsung.

Les også: 12 Google-triks som gjør hverdagen enklere