MOBIL

Samsung lanserer mini-utgave av Galaxy S5

Litt smalere, litt kortere og mye svakere.

Samsung Galaxy S5 Mini er en mindre utgave av Galaxy S5. Spesifikasjonslisten er også krympet.
Samsung Galaxy S5 Mini er en mindre utgave av Galaxy S5. Spesifikasjonslisten er også krympet. Bilde: Samsung
Marius ValleMarius ValleJournalist
2. juli 2014 - 13:09

Vi hadde virkleig håpet at de øvrige mobilprodusentene hadde bitt seg merke i hva Sony gjorde da de lanserte Xperia Z1 Compact: En minde utgave av flaggskipet, med praktisk talt identiske spesifikasjoner.

I et marked hvor toppmodellene bare blir større og større, er dette noe vi vet at mange setter pris på.

LES MER: TEST: Sony Xperia Z1 Compact

Dessverre ser det ut til at Sonys genistrek har gått Samsung hus forbi. For Galaxy S5 Mini, som de lanserte i dag, ligner originalen for det meste bare i utseende.

De har selvsagt beholdt en rekke av egenskapene som gjør Galaxy S5 unik. S5 Mini er vanntett, har pulsmåler under kameraet, fingeravtrykkleser i hjem-tasten, Ultra Power Saving-modus, og nærmest identisk design.

LES OGSÅ: En mini-telefon med 4,7 tommers skjerm

Svakere spesifisert

Men når vi går spesifikasjonslisten etter i sømmene ser vi at Samsung har spart på kruttet under panseret. Denne telefonen har en 4,5 tommers Super AMOLED-skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning. Det er antakelig mer enn skarpt nok.

Prosessoren er byttet ut med en uspesifisert 1,4 GHz firekjernet prosessor, mot en 2,45 GHz firekjernet Krait 400-prosessor i originalen.

Arbeidsminnet er redusert fra 2 GB på originalen, til 1,5 GB på S5 Mini. Kameraet hår gått fra 13 til 8 megapiksler (uten av dette nødvendigvis betyr at kameraet er dårligere).

Batterikapasiteten er også lavere, 2100 mAh mot 2800 mAh, men det er bare naturlig med tanke på at telefonen er mindre.

LES OGSÅ: Lanserer miniutgave av HTC One (M8)

Litt smalere og kortere

Hvor mye mindre den er kan alltids diskuteres. Mens originalen er 14,2 cm lang, 7,2 cm bred og 0,8 cm tykk, er nykommeren 13,1 cm lang, 6,5 cm bred og 0,9 cm tykk. Altså en drøy centimeter kortere, en knapp centimeter smalere og en millimeter tykkere.

Nå skal vi ikke være negative til en telefon vi aldri har testet heller. Den har tross alt støtte for 4G, støtter 802.11a/b/g/n (men ikke ac), Bluetooth 4.0, har GPS og GLONASS, og en IR-lampe som lar deg bruke den som fjernkontroll.

Den kjører Android 4.4, og har dermed samme Android-utgave som storebror.

Dyrere enn Sonys minitelefon

Prisen er oppgitt til 4000 kroner veiledende. Da kan det være greit å ha i bakhodet at den kraftige storebroren koster en tusenlapp mer.

Den lille Sony Xperia Z1 Compact koster i skrivende stund 3800 kroner. For de pengene får du en høyoppløst skjerm, kraftigere prosessor, og et kamera som er blant de beste på markedet akkurat nå. Tilsynelatende mindre penger for mer futt, med andre ord.

Om det er Samsung du skal ha, du liker designen på Galaxy S5, men vil ha den i mindre format, kan Galaxy S5 være veien å gå. De andre minivariantene i Galaxy S-serien har tross alt ikke vært dårlige telefoner.

LES OGSÅ:

Spotify-brukere med iOS kan endelig søke i frakoblet modus

Hvorfor du ikke skal bekymre deg for Android-versjonen din

Dette er de nye Google-smartklokkene

Googles nye Android skal være overalt

Her er Samsungs nye AMOLED-nettbrett  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.