MOBIL

Samsung lanserer Galaxy i metall

Samsung Galaxy Alpha.

Samsung Galaxy Alpha har ramme i metall.
Samsung Galaxy Alpha har ramme i metall. Bilde: Samsung
Marius ValleMarius ValleJournalist
13. aug. 2014 - 13:50

Om vi sammenligner med hva konkurrentene driver med er det kanskje ikke rart at Samsung fikk en noe blandet mottakelse for sin Galaxy S5 i vår.

For mens HTC, Sony, Apple og andre bruker eksklusive materialer som glass og metall i sine deksler, har Samsung hatt en sterk forkjærlighet for plast. Alle deres Galaxy S-toppmodeller har hatt plastdeksel siden dag en.

Nå viser de imidlertid nye takter. I dag lanserte de sin Galaxy Alpha, en redesignet Galaxy-telefon med deksel delvis i metall. Rammen rundt er nemlig i aluminium, mens baksiden fortsatt er i plast.

Les også: 25 smarte tips og triks til Samsung Galaxy

Tynnere og lettere

Designspråket er endret generelt, med noe strammere linjer som gjør at telefonen ikke ser fullt så avrundet ut som Galaxy S5. Galaxy Alpha er også noe mindre enn Galaxy S5, da den er 6,7 millimeter tykk og veier 115 gram.  Til sammenligning er S5 8,1 millimeter og 145 gram.

Men så er også skjermen mindre - 4,7 mot 5,1 tommer. Og slankekuren har slanket vekk mer på innsiden.

Les også: Den beste Galaxy-modellen til nå

Noe svakere spesifisert

Ser vi på spesifikasjonslisten er det nemlig ganske tydelig at Galaxy Alpha ikke er en penere versjon av Galaxy S5.

Ikke bare er skjermen mindre, den har også lavere oppløsning. Nå vil det neppe være et problem for de fleste, for med 1280 x 720 pikslers oppløsning burde den være skarp nok til det meste. Panelet er som før et Super AMOLED.

Samsung har også byttet Snapdragon 801 ut til fordel for en hjemmebrygget åttekjernet Exynos-brikke med firekjernet 1,8 GHz prosessor som jobber sammen med en 1,3 GHz prosessor med tilsvarende antall kjerner.

Arbeidsminnet er 2 GB, og lagringsminnet 32 GB. Det er en hyggelig oppgradering fra Galaxy S5 sin 16 GB lagringsplass, men så er det også slik at Samsung har sløyfet minnekortstøtte på Alpha.

Pulsmåleren fra Galaxy S5 er også utelatt. Kanskje like greit.

Les også: Samsung lanserer kraftigere Galaxy S5

Mindre telefon betyr mindre batteri

Batteriet er også barbert fra 2800 mAh til 1860 mAh. Nesten en hel amperetime mindre, altså. Så er det gjerne greit å ha i bakhodet at mindre telefoner har mindre plass til batteri, så overraskende er det kanskje ikke.

Les også: Dette betyr skjermoppløsningen

Mye er likt

Utover dette deler Galaxy Alpha flere egenskaper med Galaxy S5, inkludert fingeravtrykklesere i hjem-tasten, og energisparemodusen som lar deg tyne så mye som mulig ut av batteriet.

Galaxy Alpha kjører ellers Android 4.4.4, og har det samme menysystemet som Galaxy S5. Og da spiller det kanskje ikke så stor rolle at spesifikasjonslisten er barbert. Telefonen virker tross alt sprek nok, og designen vil gjerne apellere til dem som ikke likte plasttelefonen Galaxy S5.

Prisen er oppgitt til 5400 kroner, og telefonen skal komme i salg fra 12. september.

Les også:

Apple og Samsung skrinlegger patentstrider

Slik flytter du fra Android til iPhone

Samsungs nye nettbrett har krutt i skjermen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.