MOBIL

Samsung kjøper chip-utvikler

Samsung bygger vegger rundt Exynos-produksjonen sin.

17. juli 2012 - 14:43

Da Samsung lanserte Galaxy S II i fjor var det første gang vi så produsentens egenproduserte Exynos-systembrikke i aksjon, og den vakte oppsikt ved å parkere alle konkurrerende systembrikker fra både Nvidia, Qualcomm, Texas Instruments og andre systembrikkeprodusenter i lang tid fremover. 

I år er det Exynos 4 Quad (tidligere kjent som Exynos 4212) som gjelder, og også denne leverer i bøtter og spann i ytelsesmålinger.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy S III

Ïkke HELT egenprodusert

Selv om Exynos-brikken stemples med Samsungs logo er produsenten slett ikke frigjort fra tredjepartsleverandører - i Exynos 4 Quad finner er det lisensiert maskinvare fra både Intel, Murata og Broadcom - hovedsaklig for å ta seg av trådløse teknologier som GSM, Wi-Fi og GPS. Disse selskapene mottar altså en viss sum hver gang Samsung bruker teknologien.

Når det i dag ble kjent at Samsung kjøper mobildivisjonen hos britiske Cambridge Silicon Radio (CSR) for 300 millioner dollar, samtidig som de investerer 34 millioner dollar i videreutvikling av selskapet, er det et aldri så lite hint om at produsenten er ute etter å styrke egenproduksjonen og frigjøre seg fra flere tredjepartsleverandører.

Etter oppkjøpet har Samsung 300 nye ansatte, i tillegg til kontroll over CSRs patenter og design, som dekker teknologi for Wi-Fi, Bluetooth og GPS.

Samsung er ikke den eneste produsenten som flytter mer av produksjonen inn i eget hus om dagen. Forrige uke ble det kjent at LG skal gjøre som Samsung, og lage sine egne systembrikker. Dette er slett ikke en positiv utvikling for Qualcomm & co, men for oss forbrukere er det sjeldent negativt med skjerpet konkurranse.

Kilde: Financial Times, Korea Times

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.