BLOG

Samsung har skjønt det

Vi i Mobili var tilstede under et Samsung-arrangement her i Bergen på torsdag som var for å titte på nye telefoner. Her proklamerte en representant for den koreanske mobilprodusenten at de fremover kommer til å bruke 3,5 mm minijack og Micro-USB som standard på alle nye mobiler.Det, kjære leser, viser at Samsung har skjønt det.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. nov. 2009 - 10:57

Enkelt og greit fordi det gjør livet litt lettere for deg som mobilbruker. Med disse tilkoblingene som standard slipper du å kjøpe ny lader, og du slipper å bruke en overgang for å koble til et musikkhodesett.

Her har mange produsenter mye å lære. Vi tenker spesielt på Sony Ericsson og selskapets Fastport. Det er sikkert praktisk for Sony Ericsson å ha Fastport på telefonene, siden det gjør at de kan selge deg overganger og utstyr til telefonene. Også fordi de kan utvikle ekstrautstyr til Fastport (som de små høyttalerne med innebygget forsterker). Men for forbrukeren er det klart at det er enklere å kunne lade hvor som helst og bruke et hvilket som helst hodesett.

Vi regner med at Sony Ericsson, Nokia, LG og de andre innser at 3,5 mm minijack og Micro-USB er den nye vinen og proklamerer at de dropper sine egne rare tilkoblinger. Det Samsung har skjønt er at det viktigste er å gjøre det enkelt for brukerne.

Ikke at det er noen stor overraskelse at Samsung går denne veien. Mobilprodusentene har allerede blitt enige om å bruke Micro-USB som felles ladestandard. Minijack er et pluss.

Innlegget er skrevet av Marius Valle

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.