MOBIL

Samsung Galaxy Tab 2 får Tegra 2

Det kan se ut som Samsung dropper sin egen maskinvareplattform og heller går for Nvidias kruttpakke i Galaxy Tab 2.

31. jan. 2011 - 10:12

Det har i et par måneder gått rykter om at Samsung går for Nvidias maskinvareplattform (SoC) Tegra 2 i sin neste tablet, Galaxy Tab 2, og nå skal nettstedet aroundthe.net ha fått bekreftet dette av en anonym Samsung-kilde

– ATN kan med absolutt sikkerhet avsløre at Samsungs kommende Galaxy 2 VIL komme med Nvidia Tegra 2-prosessor istedenfor Samsungs egne Hummingbird, skriver arounthe.net.

Orion forsinket?

Anonym kilde eller ei - folket på ATN høres sikre ut i sin sak. Og i en tid der konkurransen i tablet-markedet blir stadig hardere, samtidig som det så smått har begynt å dukke opp telefoner med doble prosessorer,  høres det slett ikke urimelig ut at den koreanske produsenten skulle ha hoppet til sengs med Nvidia.

Produsenten jobber forøvrig med sin egen maskinvareplattform - Orion - som i likhet med Nvidia Tegra 2 og Qualcomm MSM8260 er basert på ARM Cortex A9 MPCore-designen, noe som i praksis betyr flere prosessorkjerner. Om det stemmer at produsenten kjører Nvidia i Galaxy Tab 2 kan det bety at Orion-plattformen rett og slett er litt forsinket.

Avdukes 13. februar

På samme vis som i fjor, kjører Samsung lanseringer av flere nye modeller dagen før Mobile World Congress starter, så det endelige svaret på hva vi finner under panseret på Tab 2 får vi mest sannsynlig 13. februar.

Kilde: Aroundthe.net

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.