MOBIL

Samsung Galaxy S II dominerer ytelsestester

De siste dagene har det dukket opp ytelsestester av både Samsung Galaxy S2 og HTC Sensation, men det spørs hvor mye du skal stole på disse.

14. apr. 2011 - 11:27

2011 er året der dobbeltkjerneprosessorene inntar mobiltelefonene, og innen juni er omme skal du ha hele fire modeller å velge mellom her i Norge.

Om du er blant dem som sikler på telefoner med doble prosessorer, tipper vi at du også er blant dem som setter ytelse i høysetet når du velger mobiltelefon.

Les også:

Så sterk er HTC Sensation »

Lyntest: Samsung Galaxy S II »

Flere ytelsestester ute

Det siste døgnet har det dukket opp flere ytelsestester av både Samsung Galaxy S2 og HTC Sensation. Verdt å ha i bakhodet er at testene høyst sannsynlig er kjørt på telefoner med uferdig programvare.

Uansett, i første omgang er det 1 - 0 til Galaxy S2:

I Smartbench 2011 scorer Galaxy S2 jevnt over høyere enn Sensation (Pyramid var navnet på denne frem til i går).

Quadrant-kongen

Galaxy S2 gjør det også svært sterkt i Quadrant, med en score på over 3000. Nå er det verdt å merke seg at søylene i diagrammet til høyre er et aldri så lite synsbedrag, da nummer to på listen er Nexus One, med en score på rundt 1400.

Da vi målte LG Optimus 2X i testen vår fikk vi til sammenligning en score på 2745, så bildet hadde vært annerledes om denne var presentert  sammen med Galaxy S2. Heller ikke Optimus 3D, HTC Sensation - eller Motorola Atrix 4G for den saks skyld - er på plass for å gi et litt mer representativt bilde av hvordan konkurransen er på toppen.

Ikke stol blindt på ytelsestester

Når du leser ytelsetester er det alltid viktig å ha i bakhodet at disse bare er en pekepinn på hvordan telefonen yter i det daglige liv. Og om en telefon får resultater som er helt på vidda når du tar maskinvaren i betraktning, bør det ringe en aldri så liten alarmbjelle.

HTC Sensation er et godt eksempel på dette. Her snakker vi om en telefon med to prosessorer på 1,2 GHz, 768 MB RAM og Adreno 220-grafikkbrikken (som har knust konkurrentene i andre ytelsestester). Det siste døgnet har det dukket opp skjermbilder som viser at denne scorer under 1500 i Quadrant. Dette henger ikke på greip.

Det betyr enkelt og greit at Quadrant og flere andre ytelsestester enten bør pensjoneres eller oppdateres.

Nå skal vi ikke spekulere for mye her, men vi antar at skjermoppløsningen kan ta mye av skylden for de dårlige resultatene. HTC Sensation har en oppløsning på 540 x 960 piksler, altså langt høyere enn samtlige andre Android-telefoner.

De fleste ytelsesmålinger overser oppløsningen totalt når de beregner score for telefonen din, noe som også er årsaken til at for eksempel iPhone 4 har kommet dårlig ut i slike tester. 

HTC Sensation, LG Optimus 3D og Galaxy S2 er rett rundt hjørnet, og vi ser frem til å teste dem opp mot hverandre i praksis i sommer. Og det hadde ikke vært å forakte om vi fikk noen ytelsesprogrammer som representerer virkeligheten innen den tid.

Kilde: Ytelsesmålingene i denne artikkelen er hentet fra Engadget

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.