MOBIL

Samsung-eventyret fortsetter

Etter 14 år på tronen, må Nokia vike for Samsung.

20. des. 2012 - 12:11

Vi har iløpet av de siste årene sett en kraftig omveltning i mobilbransjen. Den store vinneren er Samsung, som har hatt en eksplosiv og uavbrutt vekst helt siden Android-plattformen inntok markedet. 

Ifølge den siste rapporten fra analysebyrået iSuppli har Samsung økt markedsandelen sin i smarttelefonsegmentet fra 20 til 28 prosent iløpet av 2012, og har en ledelse på hele 8 prosent på andreplassen - som holdes av Apple, med 20 prosent.

Apple-tallene står nesten i ro i forhold til fjoråret (med en økning på 1 prosent).

Her er topp 5 i smarttelefonkategorien:

  1. Samsung (28 prosent)
  2. Apple (20 prosent)
  3. Nokia (5 prosent)
  4. HTC (5 prosent)
  5. RIM (5 prosent)

Størst uavhengig av kategori

At Samsung er nummer én i smarttelefonsegmentet er forøvrig ikke nytt - dette var også gjeldende i fjor.

Da er det mer interessant at de for første gang er størst uavhengig av kategori. Som du kan se av tabellen nedenfor har Samsung byttet plass med Nokia, som for første gang på 14 år må se seg slått på antall solgte telefoner.

Kan Nokia bremse fallet?

Samtidig som Android og iOS dundret oppover på salgslistene, ventet Nokia i lengste laget med å gi slipp på den havarerte Symbian-plattformen sin. Selskapet bestemte seg etterhvert for å satse på Windows Phone, men også her har de hatt en tøff start.

Det kan imidlertid se ut som om de er på god vei til å bremse nedgangen, da etterspørselen for de første Windows Phone 8-telefonene - og da spesielt Lumia 920 - er svært stor.

Kilde: iSupply

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.