KLIMA

Samfunnsansvar i krig og kriser

En varmere verden blir stadig mer destabilisert samtidig som krig og konflikt flytter oppmerksomhet fra underliggende kriser og kjerneverdier i demokratiet. Manglende forståelse for sammenhengen kan få uante konsekvenser.

Mens det later til å være global konsensus rundt sammenhengen mellom et varmere klima og økende konfliktnivå som rammer sårbare land og økonomier, snakkes det mindre om hvordan krig og militarisme driver globale utslipp og dermed bidrar til å opprettholde en ond sirkel som undergraver den globale sikkerheten, skriver ukas TU-spaltist. Bildet er fra Kharkiv i Ukraina, der dette bolighuset ble truffet en av en russisk rakett 17. januar i år.
Mens det later til å være global konsensus rundt sammenhengen mellom et varmere klima og økende konfliktnivå som rammer sårbare land og økonomier, snakkes det mindre om hvordan krig og militarisme driver globale utslipp og dermed bidrar til å opprettholde en ond sirkel som undergraver den globale sikkerheten, skriver ukas TU-spaltist. Bildet er fra Kharkiv i Ukraina, der dette bolighuset ble truffet en av en russisk rakett 17. januar i år. Foto: Kharkivs myndigheter/AP/NTB
19. jan. 2024 - 14:32
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.