KARRIERE

Salgstalentet Norge ikke gikk glipp av

Oljedirektør Bente Nyland, Oljedirektoratet
Oljedirektør Bente Nyland, Oljedirektoratet Bilde: ≈serud, Lise
Dag Yngve Dahle
16. feb. 2009 - 10:06
Vis mer

Navn: Bente Nyland.

Alder: 50 år.

Stilling: Oljedirektør.

Utdanning: Cand. scient i geologi fra Universitetet i Oslo.

*

Hvilket annet yrke kan du tenke deg?

Etter noen år med kjemistudier valgte jeg geologi. I dag ville jeg ha startet tidligere med det og spesialisert meg bedre. Jeg har stortrivdes fra dag én. Alternativet har vært biomedisin og forskning innen medisin. Dette fordi helse alltid vil ha stor fokus. Sammen med tilgang til energi er det et viktig element i fattigdomsbekjempelsen.

Hvilket yrke kan du ikke tenke deg?

Siden jeg valgte å satse på en utdanning, valgte jeg bevisst bort noen yrkesveier. Men jeg ser på meg selv som en dårlig selger. Derfor er yrker som innebærer å selge et eller annet produkt - for eksempel å være telefonselger, jobbe i butikk eller i konsulentbransjen - ikke spesielt attraktive for meg. Men ikke å ha en jobb er et verre alternativ.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Jeg synes jo at tilliten jeg ble vist og responsen jeg fikk fra mange hold da jeg fikk jobben som oljedirektør var hyggelig. I tillegg finnes det jo noen gode minner hvor faglige problemstillinger har vært tema og gitt resultater jeg har vært stolt av.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Jeg tror at det å gi medarbeidere ansvar og tillit er viktige elementer i det å skape gode arbeidsplasser og miljø. Ellers så tror jeg på å bruke skjønn og være fleksibel i forhold til medarbeidere og ikke bare være paragrafrytter. Samt at det skal være lov å ha det moro på jobb.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.