MOBIL

Sailfish skal vokse i Kina

Android-utfordreren lanseres i sommer.

25. jan. 2013 - 12:01

I fjor sommer ble det kjent at et knippe Nokia-utbrytere hadde tatt med seg genene fra Meego, startet opp selskapet Jolla, og bestemt seg for å jobbe videre med prosjektet. Den Meego-baserte plattformen fikk navnet Sailfish.

Og allerede etter et halvt år kunne selskapet presentere den første sniktitten på operativsystemet, som definitivt ser ut som lovende saker. 

Satser på Kina som vekstplattform

Å slå seg opp i et marked dominert av iOS, Android og Windows Phone er ikke akkurat plankekjøring - det mangler ikke på lovende plattformer som har gått dukken i forsøket.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Dette er nok også hovedårsaken til at Jolla vil satse på Kina som hovedmarked. Ihvertfall i starten. I dette markedet kjører ni av ti mobiltelefoner på Android-plattformen, noe Jolla-direktør Marc Dillon tror kineserne er "sick of", og at et nytt operativsystem derfor vil bli veldig godt mottatt. 

Solid i alle ledd

Jolla-staben har åpenbart lært mye av Meego-perioden. For eksempel at det ikke hjelper å ha en knakende god mobilplattform hvis den ikke er på plass i en mobiltelefon. Selskapet har allerede skaffet seg flere partnere, blant annet ST-Ericsson, på maskinvarefronten, som skal ha spyttet inn til sammen 270 millioner dollar for å få Sailfish ut til kinesiske kunder.

I tillegg har Jolla skaffet seg en distribusjonsavtale med Kinas største mobilforhandler-kjede, D.Phone. Denne kjeden har rundt 2000 butikker spredt utover landet.

Selskapet satser på å ha de første ferdige Sailfish-telefonene på markedet i Kina allerede til sommeren. De jobber med andre ord i vesentlig høyere hastighet enn hos sin forrige arbeidsgiver.

Videoen nedenfor er en fin demonstrasjon av plattformen.

Kilde: Forbes

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.