MOBIL

Så sterk er Samsung Galaxy S III

Vi har sendt Galaxy S III i duell med erkerivalene fra LG og HTC.

25. mai 2012 - 15:30

I dag fikk vi omsider inn testeksemplaret av Samsungs nyeste toppmodell, Galaxy S III. Dersom du er over gjennomsnittlig interessert i mobiltelefoner vet du allerede at forgjengeren, Galaxy S II, feide gulvet med konkurrentene i ytelsestester i fjor.

Maskinvaren er derfor et av aspektene ved det nye flaggskipet vi var mest nysgjerrige på, og vi har nå sendt telefonen gjennom de vanlige ytelsestestene.

En pekepinn

Rene ytelsestester bør ikke leses som noe mer enn en pekepinn på forskjellene i maskinvaren i telefonene. Forskjellene som kommer frem i slike målinger er ikke nødvendigvis representative for hvordan telefonen oppleves i praksis, da alt fra menysystemer til grafikkeffekter og produsentspesifikke løsninger oftest optimaliseres for den maskinvaren som er tilgjengelig. 

Det er også greit å påpeke at de tre telefonene vi har tatt med, HTC One X, LG Optimus 4X og Samsung Galaxy S III, er de sterkeste telefonene på markedet. De ligger alle langt over det som kreves for å gi en helt feilfri og flytende bruksopplevelse, og den opplevde forskjellen i ytelse er så godt som ikke-eksisterende.

Maskinvare

Først en kjapp spesifikasjonssammenligning:Det er ikke ofte vi får samlet så mye snacks som dette i en tabell. (Som er hardkodet, og vi dermed ikke får rettet opp prosessorhastigheten i SGSIII, som altså skal være 1,4 GHz.)

HTCs og LGs toppmodeller kjører på Nvidia-kraftverket Tegra 3, som har fire hovedprosessorkjerner som yter opp til 1,5 GHz. I tillegg har disse en støttekjerne som tar over når kruttet ikke trengs. Denne kjernen er i likhet med de fire andre en Cortex A9, men sperret på 500 MHz. Formålet er å spare strøm, men etter å ha testet både One X og Optimus 4X HD er vi jammen litt i tvil om at dette fungerer like bra som Nvidia skal ha det til.

Grafikkbrikken i Tegra 3-plattformen er Nvidias nyeste GeForce ULP (Ultra Low Power), som skal ha tre ganger så høy ytelse som versjonen du fant i fjorårets Tegra 2-brikke.

I Samsungs toppmodell finner du produsentens egenutviklede Exynos-systembrikke, som har fire prosessorkjerner med en klokkehastighet på 1,4 GHz.

Grafikkbrikken her, Mali-400MP4, er blant de mest interessante komponentene. Ikke bare fordi den er utviklet i Trondheim, men fordi forgjengeren løp i sirkler rundt Nvidias forrige GeForce.

QuadrantQuadrant er en generell ytelsesmåling som presser telefonen på en rekke forskjellige områder.

Galaxy S III starter friskt med den høyeste totalscoren vi har fått i Quadrant til nå. I likhet med One X og Optimus 4X HD treffer den maksgrensen på 2D-grafikk, men ligger noe bak på 3D. Ellers er det - som forventet - knallsterke resultater over hele linjen her.

ElectopiaGalaxy S III målt opp mot de andre 720p-telefonene i Electopia.

I Electopia-målingen, som er en tung grafikktest, tok vi med Sony Xperia S og Samsung Galaxy Note, da disse også kjører HD-oppløsning.

Her leverer Galaxy S III hakket bedre resultater enn HTC One X, men forskjellen er sannsynligvis for liten til at du vil merke noe i praksis. Avstanden er imidlertid lang ned til LG Optimus 4X HD, som havner under den "magiske grensen" på 25 FPS.

BrowsermarkGalaxy S III knuser konkurrentene i Browsermark-testen.

Vi skal innrømme at vi ble en smule overrasket over den vanvittige summen vi fikk da vi målte LG Optimus 4X HD i Browsermark, og vi merket at nerdehjertene våre banket noe raskere da vi kunne konstatere at Galaxy S III er vesentlig kjappere enn denne igjen.

Ikke at du nødvendigvis vil merke den store forskjellen på opplevd nettleserytelse - alle telefonene i målingen ovenfor er fantastiske surfetelefoner.

SunspiderSunspider-målingen bekrefter at Galaxy S III er en telefon du gjerne surfer med. Lavere tall er bedre. 

Galaxy S III leverer de beste resultatene vi har fått også i den andre nettlesermålingen - Sunspider. 

Konklusjon

Ytelsesmålinger er det nærmeste vi kan komme en objektiv bedømmelse av ytelsesforskjellene i de kraftigste telefonene på markedet, og basert på disse stikker Samsung nok en gang av med seieren. Denne gjengen vet hvordan man lager maskinvare som presser grenser.

Når det er sagt så er alle telefonene vi har tatt med i denne artikkelen en samling av det ypperste på markedet. Samtlige gir en strålende respons, har gode skjermer med kvass oppløsning og et hav av teknologi. 

Vi kommer til å bruke den tiden som trengs for å komme med en endelig dom over Galaxy S III, men kan inntil videre konstatere at ting ser lyst ut.

LES OGSÅ:Test av HTC One XTest av LG Optimus 4X HDLyntest av Samsung Galaxy S III

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.