MOBIL

Så sterk er HTC Sensation

Vi har sammenlignet kruttet i HTC Sensation med det konkurrentene kan by på.

13. apr. 2011 - 16:53

De siste månedene har det dukket opp flere telefoner med doble prosessorkjerner. Her i Norge får du foreløpig kun tak i LG Optimus 2X, men det er særdeles kvasse konkurrenter på vei.

Først ut er Samsungs Galaxy SII, som forventes i butikkene iløpet av mai. I går presenterte HTC også sin nyeste og hittil kraftigste toppmodell, Sensation, som skal være i butikkene i juni, altså forholdsvis kort tid etter lansering.

I tillegg kommer LG med sin andre dobbeltkjernetelefon, Optimus 3D, i juni.

Hvem vinner kampen på papiret?

Siden du som er interessert i en dual core-telefon selvsagt er ute etter høyest mulig ytelse har vi for anledningen sammenlignet kruttet i de fire alternativene du får å velge mellom. Sammenligning av dual core-modellene. Antatt best ytelse er merket med grønn farge.Sensation leder på papiret

Nå skal vi selvsagt ikke komme med noen som helst konklusjon her, da den eneste telefonen vi har prøvd en ferdig versjon av er Optimus 2X.  Men ut fra det som står på papiret går det likevel an å gjøre et par antagelser. Samsung Galaxy S II har like rask prosessor og litt mer arbeidsminne, men vi mistenker at det er HTC Sensation som trekker det lengste strået av disse to. Hovedsaklig på grunn av grafikkbrikken Adreno 220, som har feid gulvet med konkurrentene i ytelsestester.

Den har også høyest oppløsning av alle telefonene. Med 540 x 960 piksler er den ikke langt fra iPhone 4-oppløsningen (640 x 960), som har fått regjere i fred i snart ett år.

Nå gjenstår det selvsagt å se hvor mye det har å si at LG Optimus 3D har doble minnekanaler, som betyr at prosessorene har hver sin minnebank å ta av. For alt vi vet kan dette ha en langt større effekt enn vi aner.

Noe som uansett er svært interessant er at vi vil få fire forskjellige telefoner med like mange forskjellige systembrikker, så her bygger det opp til kamp mellom Qualcomm, Samsung, Texas Instruments og Nvidia.

Og det er neppe negativt for deg som sluttbruker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.