MOBIL

Så rask er Qualcomms nyeste Snapdragon

Qualcomm har havnet litt i bakleksa etter at både Nvidia og Texas Instruments kjørte ut systembrikker med doble prosessorer. Men med resultater som dette er det muligens verdt ventetiden.

4. apr. 2011 - 11:45

Hva gjør systembrikken?

Systembrikken (også omtalt som maskinvareplattform eller SoC) er selve hjernen i en mobiltelefon. Det varierer litt nøyaktig hvilke komponenter du finner i systembrikkene, men felles for alle er at de har både prosessor og grafikkmaskinvare.

Qualcomm og Texas Instruments er tradisjonelt de største produsentene av systembrikker, men flere aktører, som Nvidia, har kommet på banen i år.

På denne tiden i fjor var det hovedsaklig to systembrikker som gjalt i 1GHz-modellene: Qualcomm fikk solgt inn Snapdragon-variantene hos både Sony Ericsson og HTC, mens Samsung og Intrisitys Hummingbird-plattform var på plass i Samsung Galaxy S.

Systembrikken i iPhone 4, altså A4, er forøvrig også en modifisert utgave av Hummingbird.

I år er imidlertid et par veldig farlige, nye aktører på banen. Nvidia har allerede fått på plass Tegra2-brikken sin i telefoner som LG Optimus 2X, Motorola Atrix 4G og Samsung Galaxy S2, og lover at de skal komme med nye og oppgraderte Tegra-versjoner ofte. Texas Instruments har på sin side fått OMAP4430-godsaken sin på plass i LG Optimus 3D.

Qualcomm har på sin side fremdeles ikke fått den nyeste systembrikken sin på plass i noen telefoner, ihvertfall ikke som er i salg. Men 8x60-familien, som mest sannsynlig blir å finne i både HTC- og Sony Ericsson-telefoner er altså ikke langt unna.

Bra resultater i ytelsestester

Anandtech har fått kloa i en utviklermodell som kjører på MSM8660-systembrikken, og utført en rekke forskjellige ytelsestester. I MSM8660 finner du doble A9-kjerner på 1500 MHz, sammen med grafikkbrikken Adreno 220, som altså er oppfølgeren til Adreno 205-brikken du finner i telefoner som Sony Ericsson Xperia Arc og HTC Desire Z.

Her er målingene fra Anandtech

Basert på disse tallene ser det altså ikke ut til at Qualcomm har problemer med å holde tritt med konkurransen, og de har allerede trofaste kunder på plass. Det forventes at den første HTC-telefonen med MSM8x60-plattformen dukker opp allerede denne måneden

Dersom du vil se flere ytelsesmålinger og lese mer om den kommende Qualcomm-maskinvaren kan du ta turen over til Anandtech.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.