MOBIL

Så rask er Qualcomms nyeste Snapdragon

Qualcomm har havnet litt i bakleksa etter at både Nvidia og Texas Instruments kjørte ut systembrikker med doble prosessorer. Men med resultater som dette er det muligens verdt ventetiden.

4. apr. 2011 - 11:45
Vis mer

På denne tiden i fjor var det hovedsaklig to systembrikker som gjalt i 1GHz-modellene: Qualcomm fikk solgt inn Snapdragon-variantene hos både Sony Ericsson og HTC, mens Samsung og Intrisitys Hummingbird-plattform var på plass i Samsung Galaxy S.

Systembrikken i iPhone 4, altså A4, er forøvrig også en modifisert utgave av Hummingbird.

I år er imidlertid et par veldig farlige, nye aktører på banen. Nvidia har allerede fått på plass Tegra2-brikken sin i telefoner som LG Optimus 2X, Motorola Atrix 4G og Samsung Galaxy S2, og lover at de skal komme med nye og oppgraderte Tegra-versjoner ofte. Texas Instruments har på sin side fått OMAP4430-godsaken sin på plass i LG Optimus 3D.

Qualcomm har på sin side fremdeles ikke fått den nyeste systembrikken sin på plass i noen telefoner, ihvertfall ikke som er i salg. Men 8x60-familien, som mest sannsynlig blir å finne i både HTC- og Sony Ericsson-telefoner er altså ikke langt unna.

Bra resultater i ytelsestester

Anandtech har fått kloa i en utviklermodell som kjører på MSM8660-systembrikken, og utført en rekke forskjellige ytelsestester. I MSM8660 finner du doble A9-kjerner på 1500 MHz, sammen med grafikkbrikken Adreno 220, som altså er oppfølgeren til Adreno 205-brikken du finner i telefoner som Sony Ericsson Xperia Arc og HTC Desire Z.

Her er målingene fra Anandtech

Basert på disse tallene ser det altså ikke ut til at Qualcomm har problemer med å holde tritt med konkurransen, og de har allerede trofaste kunder på plass. Det forventes at den første HTC-telefonen med MSM8x60-plattformen dukker opp allerede denne måneden

Dersom du vil se flere ytelsesmålinger og lese mer om den kommende Qualcomm-maskinvaren kan du ta turen over til Anandtech.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.