MOBIL

Så mye sterkere blir Xperia S med Android 4.0

Vi har installert Android 4.0 på Sonys toppmodell, og målt ytelsen både før og etter.

4. juli 2012 - 18:00

Slik oppdaterer du

I motsetning til ved mindre oppdateringer kan du ikke hente ned Android 4.0-pakken direkte fra telefonen. For å få den nyeste versjonen må du altså koble telefonen til datamaskinen og bruke Sonys egen synkroniseringsprogramvare:

Windows-brukere kan hente ned Sony PC Companion.

Mac-brukere kan hente ned Sony Bridge.

Linux-brukere kan ofte mer enn de fleste, men må ta turen over på en Windows- eller Mac-maskin for å få oppgradert telefonen sin.

Sony har vært veldig flinke på å oppdatere fjorårets Android-telefoner til 4.0 Ice Cream Sandwich, men det har ironisk nok gått tregere på 2012-modellene. Selskapet har for ordens skyld vært åpne om oppdateringstidspunktene, og har holdt skjemaet så langt.

Forrige uke skrev vi at oppdateringen for toppmodellen Xperia S var i anmarsj, og nå har vi omsider fått godsakene på plass i vårt eksemplar.

Hva får du i Android 4.0?

Når du går fra Android 2.3 til Android 4.0 får du flere nye funksjoner. Blant annet får du oversikt og kontroll over datatrafikken, en mer funksjonsrik (og tilsynelatende raskere) nettleser, ny programveksler, bedre støtte for widgets og et lass med større og mindre justeringer.

LES MER OM DE GENERELLE ANDROID 4.0-FUNKSJONENE


Ytelsesforskjeller

Vi skal ikke legge skjul på at HTC kan ta mye av skylden for at vi er så ivrige på å se hvordan Android 4.0-oppgraderingen påvirker de forskjellige toppmodellene. Da vi installerte sakene på Sensation XE opplevde vi nemlig en dobling av grafikkytelsen. Vi fikk ikke den samme effekten da vi kjørte oppdateringen inn på Samsung Galaxy S II, men forskjell var det, også her.

At Xperia S, som hele tiden har vært en sprek telefon, kjører på den samme maskinvaren som HTC Sensation XE har ikke akkurat lagt noen demper på spenningen, så det første vi gjorde etter å ha fått på plass oppdateringen var å kjøre de samme ytelsesmålingene som da vi testet Xperia S for noen måneder siden.

Generell ytelseQuadrant-poengsummen er så godt som uforandret siden sist.

Quadrant måler en rekke aspekter ved maskinvaren, herunder prosessorytelse, grafikkytelse og overføringshastigheter til og fra internminnet i telefonen. Forskjellen er så liten fra sist at vi i praksis snakker om null ytelsesforskjell.

GrafikkSå godt som identiske resultater i grafikkmålingen Electopia.

Electopia er en grafikkmåling som ser hvor mange bilder i sekundet grafikkbrikken (Adreno 220) greier å pumpe ut på skjermen under krevende forhold. Med tanke på 720p-oppløsningen har telefonen en tung jobb her, men kommer over den "hakkefrie" grensen både før og etter oppdateringen. Som du ser kan resultatene også her regnes som identiske.

NettleserytelseNettleseren er kjappere - både i ytelsesmålinger og i praksis.

Vi har sett en økning i nettleserytelse i alle telefonene vi har oppdatert til Android 4.0, så det kommer ikke som en stor overraskelse at også Xperia S scorer høyere med fersk programvare under skallet. Vi opplever også ytelsen som hakket bedre i praksis, selv om det ikke er snakk om en drastisk forskjell.

Oppsummering

Rent ytelsesmessig er det ikke allverdens av forskjell på Xperia S før og etter Android 4.0-oppdateringen, men her er det veldig relevant at telefonen har vært lynrask hele tiden. Da er det egentlig mer riktig å se det som at Sony har gjort en svært bra jobb med optimimalisering av maskinvaren fra starten av enn at de har gjort en slapp jobb med Android 4.0.

Uansett - dette er en oppdatering du vil ha. Android 4.0 byr på en bedre brukeropplevelse og mer funksjonalitet enn tidligere, og når det ikke koster deg et rødt øre å hente den ned kommer vi ikke på noen gode grunner til å fortsatt gå rundt med Android 2.3 på telefonen din.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.