MOBIL

Så mye sterkere blir Galaxy SII med Android 4.0

Vi har målt Samsung Galaxy S II før og etter oppdateringen til Android 4.0.

15. mars 2012 - 18:01

Av ren nysgjerrighet sjekket vi i går om det var noen reelle ytelsesforskjeller på HTC Sensation XE før og etter Android 4.0-oppdateringen, og fikk hakeslepp da vi så at grafikkytelsen har doblet seg med ny programvare.

LES OGSÅ: Disse HTC-telefonene får Android 4.0

Den eneste telefonen utover HTCs toppmodeller som per i dag har fått oppdatering til Android 4.0 er Samsung Galaxy SII. Nå har det seg slik at redaktøren er av den utålmodige typen og oppdaterte redaksjonseksemplaret vårt før vi fikk målt den.

Dette problemet løste seg i dag, da våre venner i Telekiosken Bergen Storsenter lot oss låne en 2.3-utgave.

Allerede lynrask

Det er et par ting som er viktig å huske på når man måler Galaxy S II. For det første leverte den toppresultater i samtlige ytelsestester allerede da den kom på markedet for et år siden. Her har Samsung altså allerede gjort en bunnsolid jobb fra dag én.

Samtidig kjører den lavere oppløsning enn for eksempel HTC Sensation, noe som i praksis betyr at grafikkbrikken har en lettere jobb. Dette bidrar til at den i de letteste testene vi har kjørt treffer Vsync-grensen, som altså er en kunstig begrensning som hindrer grafikkmaskinvaren i å sende mer enn 60 FPS (bilder per sekund) til skjermen.

Selv om vi har tatt med disse testene gir de altså ikke informasjon som viser de faktiske ytelsesforskjellene, da programvaren stopper resultatet på 60 FPS både før og etter oppdateringen.

Ytelsestester gjort med Samsung Galaxy S II før og etter oppdateringQuadrant-tallene er unektelig penere etter oppdateringen.

Quadrant måler den generelle ytelsen i telefonen, og tar for seg prosessor, grafikk og minnehastighet. Her fikk vi en ganske markant økning på 774 poeng i totalsummen. Øningen her ligger i samme land som den vi i går så da vi oppdaterte HTC Sensation XE.NenaMark 1 er en lett grafikktest, og her bremses resultatene av Vsync-grensen på 60 FPS.

Da vi testet HTC Sensation i går gikk den fra 41 FPS til VSync-grensen etter oppdateringen. Galaxy S II nådde denne grensen allerede før den fikk Android 4.0, så vi kjørte egentlig denne testen for å se at ting ikke var blitt dårligere.Solide, men uforandrede resultater i NenaMark2.

Etter å ha makset den letteste grafikktesten kjørte vi inn den tyngre NenaMark 2-varianten. Her ligger telefonen ca 10 FPS under maksgrensen både før og etter oppdateringen.Electopia viser en marginal økning.

Electopia er programvaren vi bruker for å måle grafikkytelse i de vanlige mobiltestene våre. Vi har målt begge telefonene flere ganger, og Android 4.0-utgaven lander konsekvent på et marginalt høyere resultat. Her ligger den tett opp mot Vsync-grensen etter oppdateringen.

Dobling av nettleserytelsen.

Da vi målte nettleserytelsen med Browsermark fikk vi en helt vanvittig økning i resultatet. Mens 2.3-varianten landet på rett rundt 60 000 de tre gangene vi kjørte testen fikk vi den opp til hele 112710 etter oppdateringen. Dette nærmer seg resultatene vi fikk med LGs firekjernetelefon Optimus 4X HD.

Er forskjellene merkbare?

Mens den opplevde ytelsen i HTC Sensation XE ble merkbart bedre etter oppdateringen merker vi lite til forskjellene med Galaxy S II.

Dette skyldes i stor grad at maskinvaren allerede fra før var mer enn sterk nok til å gi en helt silkeglatt bruksopplevelse på en skjerm med 800 x 480 pikslers oppløsning, mens HTC-maskinvaren må løfte 960 x 540 piksler og dermed får mye tydeligere effekt av nye drivere og programvare.

PS! På Facebook-siden vår har vi fått en hel del tilbakemeldinger fra Galaxy SII-eiere som opplever problemer, spesielt når det gjelder batteritid. Her er det bare å gi lyd dersom du vil dele dine egne erfaringer.

LES OGSÅ:

Disse telefonene får Android 4.0

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.