MOBIL

Så bra er iPhone 4S-ytelsen

Knuser Samsung Galaxy S II i grafikk- og nettlesermålinger.

11. okt. 2011 - 13:33

Apple har omsider lansert årets iPhone-utgave, iPhone 4S, og som forventet er maskinvaren i den nye telefonen kraftig oppgradert siden sist.

Og nå har Anandtech publisert en rekke forskjellige ytelsesmålinger som viser hvordan iPhone 4S-kruttet står seg mot konkurrentene på markedet.

Heftig nettleserytelse

I nettlesertestene havner iPhone 4S helt på topp, og langt foran det som i våre målinger er kongen på haugen, altså Samsung Galaxy S II. Den får også hakket bedre score enn Samsung-tableten Galaxy Tab 8.9.

At telefonen gjør det bra på nettlesermålingene er egentlig ikke noen stor overraskelse, da også forgjengerne har hatt en helt strålende respons i nettleseren.

Ytelsresultatene er forøvrig nesten doblet i forhold til iPhone 4.

Her er to målinger av iPhone 4S-nettleseren:iPhone 4S har den kvasseste Javascript-ytelsen til nå. (Graf hentet fra Anandtech)Nok en nettlesertest med gode resultater. (Grafen er hentet fra Anandtech)

Rå grafikk

iPhone 4S slår fra seg også i grafikkmålingene i GLBenchmark 2.1. Her oppnår telefonen hele 73,1 FPS, og levner liten tvil om at PowerVR SGX 543MP2-grafikkbrikken lever opp til forventningene. Her kan vi også se at Apple ikke overdrev da de sa at den nye brikken skulle levere sju ganger bedre ytelse enn forgjengeren PowerVR SGX 535, som for øvrig stod i både iPhone 3GS og iPhone 4.

Det er verdt å merke seg at resultatene ikke er produsert med den originale iPhone 4S-oppløsningen på 960 x 640 piksler. Dette er fordi telefonen har vsync-sperre, som kort fortalt betyr at grafikkbrikken ikke kan kjøre ut flere bilder i sekundet enn det skjermen er i stand til å vise. Testen emulerer en 720 x 1280-pikslers oppløsning uten vsync-grense og gir dermed et sammenlignbart resultat for alle telefonene.Grafikkbrikken i iPhone 4S er råsterk. (Grafen er hentet fra Anandtech)

Nedklokket prosessor

I Apples A5-brikke står det to ARM Cortex A9-prosessorer som i utgangspunktet er gode for en klokkehastighet på 1 GHz, men ytelsestestene som er gjort avslører at den i praksis kjører på 800 MHz. Grunnen til dette er sannsynligvis så enkel som at det holder, da Apple i motsetning til de andre produsentene har full kontroll over programvaren på telefonen og dermed kan finjustere den for best mulig ytelse. Med nedklokkede prosessorer får du også bedre batteritid.

Resultatene i de første ytelsesmålinger viser uansett at Apple langt på vei har greid å ta igjen forspranget både Samsung, HTC og LG har bygget opp på maskinvaresiden det siste året.

Så gjenstår det å se hvordan A5-brikken greier holde stand mot Qualcomm Snapdragon S4, Nvidia Tegra 3 (Kal-El) og ikke minst Samsungs Exynos 4212-systembrikker, som skal være på vei ut til mobilfabrikkene i disse dager.

Kilde: Anandtech

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.