IT

Russland vil ha sitt eget Wikipedia

Skal sikre «detaljert og pålitelig» informasjon.

Bilde: Colourbox
14. nov. 2014 - 19:37

Russland planlegger å lage sitt eget «Wikipedia» for å sikre innbyggerne tilgang til «detaljert og pålitelig» informasjon om landet, opplyser presidentbiblioteket i Moskva.

President Vladimir Putins regjering har skjerpet kontrollen med internett kraftig i løpet av året, og satser hardt på innhold som støtter Kremls linje.

Wikipedia, nettleksikonet som er satt sammen og skrevet av internettbrukere over hele verden, også Russland, har oppslag om nær sagt alle regioner og byer i Russlands elleve tidssoner, men biblioteket i Kreml er ikke fornøyd, og har satt i gang en innsats for å lage et statlig alternativ.

– Analyser av denne ressursen viser at den ikke er i stand til å gi informasjon om regionen og livet i landet på en detaljert eller fullstendig måte, uttaler biblioteket ifølge det statlige nyhetsbyrået RIA.

Det er ikke kjent om prosjektet vil føre til at landets borgere vil få stengt Wikipedia-tilgangen i framtiden. Putin har tidligere kalt internett et «spesialprosjekt fra CIA» og Kreml har tatt til orde for å beskytte landet mot trusler fra Vesten på nett.

Siden august har alle russiske bloggere med mer enn 3.000 følgere måtte registrere seg og følge nye regler som er innført for mediene, og blogger med kritikk mot regjeringen er blitt stengt.

Les også:

Putin hyller norsk bruteknologi

Russlands nye supertrikk er som hentet ut fra Star Wars

Google Maps tilskriver fortsatt Krim til Ukraina  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.