KRIGEN I UKRAINA

Russland forlenger kutt i oljeproduksjonen

Kuttet i Russlands oljeproduksjon på 500.000 fat per dag forlenges til slutten av juni, ifølge visestatsminister Aleksandr Novak.

En oljetanker i Novorossijsk ved den russiske svartehavskysten.
En oljetanker i Novorossijsk ved den russiske svartehavskysten. Foto: AP/NTB
21. mars 2023 - 16:51

Han begrunner tirsdag avgjørelsen med den «nåværende markedssituasjonen».

I forrige måned varslet Russland at oljeproduksjonen skulle kuttes med 500.000 fat per dag i mars. Begrunnelsen var pristaket på russisk olje som vestlige land har innført, som en reaksjon på invasjonen av Ukraina.

Prosessen med å redusere produksjonen er ennå ikke fullført, ifølge Novak. Han sier det nye produksjonsnivået vil bli nådd i løpet av de nærmeste dagene.

Kunngjøringen fra Novak, som er visestatsminister med ansvar for energisaker, siteres av russiske nyhetsbyråer. 500.000 fat er omtrent 5 prosent av Russlands samlede daglige oljeproduksjon.

Etter invasjonen av Ukraina har vestlige land innført omfattende sanksjoner mot Russland og redusert importen av russisk olje. Samtidig har Russland strupt eksporten av gass til EU.

Russiske raketter på vei mot mål i Ukraina. CIA-sjef Bill Burns sier Ukraina kan tape krigen i løpet av året uten påfyll av utenlandsk hjelp.
En ukrainsk tanks beskyter russiske stillinger i en krig der ukrainerne sårt trenger våpenhjelp for å holde ut mot den russiske offensiven.
Les også

CIA-sjef advarer: – Kan tape krigen mot Russland i løpet av året

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.